Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Investeren in zilver, het nieuwe goud

Investeren in zilver wordt misschien wel het nieuwe goud. Analisten wagen zich steeds vaker aan boude uitspraken over het edelmetaal. Het lijkt stilaan tijd voor de eeuwige tweede om het goud van de troon te stoten. En de onzekerheden geven de populariteit van zilver nog een stevige duw in de rug. Benieuwd waar dit zal eindigen.

De aantrekkingskracht van goud is bijna niet meer te omschrijven. Al eeuwenlang krijgt het edelmetaal magische krachten toegekend, niet enkel door Azteken en Spaanse veroveraars maar ook die goedgeïnformeerde beleggers. Zilver leek gedoemd tot een eeuwige tweede plaats, het schavotje tussen goud en brons werd al gereserveerd. Maar door de grote populariteit van het goud, een té grote vraag en geboost door een beperkt aanbod, haalt zilver nu toch stevig uit.

Beleggen in zilver heeft zo wel wat voordelen ten opzichte van goud. Je zou zilver het goud van de arme man kunnen noemen. De instapprijs voor fysiek zilver ligt immers een stuk lager dan voor goud. De verhouding tussen goud en zilver bedraagt ongeveer één op tachtig. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat zilver een bredere basis begint aan te spreken. Steeds meer investeerders en beleggers lonken dan ook naar het argentum.

Onzekere markten duwen beleggers naar risico-beperkte producten. Goud is altijd al een koploper geweest voor beleggers die het risico schuwen. Hoe donkerder de financiële tijden, hoe steviger het eraantoe ging op de goudmarkt. Maar nu komt dus ook zilver op de radar als een soliede belegging voor ieders portemonnee. En je kan er nog een goede zaak meedoen ook. Een kleiner aanbod aan zilver zorgt voor heftigere stijgingen en dalingen van de prijs. De meeste beleggers in zilver zien deze investering, net zoals bij goud, de aankoop van zilver als een lange termijn investering.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden