Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Zijn dit de volgende overnames na LinkedIn?

26.200.000.000 dollar: voor dit fabelachtige bedrag koopt Microsoft de sociale netwerksite LinkedIn. Analisten hadden een overname zien aankomen. De kansen op een acquisitie of overname waren de afgelopen maanden gestegen tot zo’n 30 procent. Als we zakenbank Goldman Sachs mogen geloven, dan staan er nog heel wat miljardenovernames te wachten.

In de schaduw van de grote Microsoft-acquisitie vond nog een miljardendeal plaats: Symantec, een internetbeveilingsbedrijf, nam voor 4,65 miljard dollar Blue Coat Systems over. Telecom-, technologie-, en mediabedrijven zijn razend populair momenteel. Ook heel wat investeerders en beleggers richten hun pijlen op deze sector. Misschien liggen er nog interessante opportuniteiten klaar voor de komende 12 maanden.

Acacia Communications

Wat: Acacia maakt netwerkproducten voor dataoverdracht aan gigantische snelheden waarvoor ze nieuwe technologieën ontwikkelen.
Hoeveel: 1,5 miljard dollar
Waarom: Acacia noteert sinds 13 mei op de beurs en werd zeer enthousiast ontvangen door investeerders.

Lumentum

Wat: Lumentum ontwikkelt en verkoopt laser en optische vezel toepassingen.
Hoeveel: 1,5 miljard dollar
Waarom: Met een stijgende winst van 16 procent per jaar rijfde de groep in het eerste kwartaal al een winst binnen van 230 miljoen dollar. Vooral de groeiende vraag uit China en de toenemende data center netwerken bieden het bedrijf een gouden toekomst.

Cornerstone OnDemand

Wat: Cornerstone biedt online training en recruiting diensten aan
Hoeveel: 2,5 miljard dollar
Waarom: In het eerste kwartaal van 2016 haalde Cornerstone de kaap van de 100 miljoen dollar inkomsten. Een verschil van 34% tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Criteo

Wat: Criteo is een Frans bedrijf wat remarketing ontwikkelt
Hoeveel: 3,2 miljard dollar
Waarom: Criteo blijft maar schitteren. Vooral het geloof in CEO Eric Eichmann is groot.

Pandora Media

Wat: Streamingtechnologie en internetradio
Hoeveel: 2,8 miljard dollar
Waarom: sinds Pandora op de New Yorkse beurs noteert, maakte het nog geen enkele keer winst. Bovendien krijgt het bedrijf af te rekenen met concurrenten als Apple, Google en andere online streaming diensten.

Zynga

Wat: een ontwikkelaar van mobiele spelletjes zoals FarmVille
Hoeveel: 2,3 miljard dollar
Waarom: Zynga overtreft de verwachtingen ruimschoots. In een eerste kwartaal tekenden ze 187 miljoen dollar aan inkomsten op. 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden