Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Woon jij straks boven een supermarkt?

Bouwgrond is een schaars goed. Projectontwikkelaars, de vinger aan de pols in de bouwsector, klagen steen en been over een gebrek aan ruimte. Daarom zoeken ze nieuwe uitwijkmogelijkheden. De beroepsvereniging van projectontwikkelaars UPSI-BVS komt nu met een verrassend plan: waarom bouwen we geen appartementen en woningen bovenop supermarkten?

Supermarkten bestrijken een grote oppervlakte in een makkelijk bereikbaar gebied. Vaak zelfs ingeplant in of aan de rand van een stadscentrum. Bovendien nemen ze veel ruimte in maar weinig volume. Ze zijn niet zelden beperkt tot één etage. ‘Supermarktwonen’ zo noemt de sectororganisatie het bouwen van woningen en appartementen bovenop bestaande supermarkten.

“We moeten af van de grote-dozen-met-parkings uit de jaren ’70”, zegt de Olivier Carrette, afgevaardigd bestuurder van de beroepsvereniging in De Standaard. “Die blijven een deel van de week en ’s nachts onderbenut of liggen er zelfs verlaten bij. Supermarktwonen is een voorbeeld van een efficiënte invulling van al die beschikbare percelen”.

Het UPSI-BVS ziet tal van voordelen voor het supermarktwonen. Een positieve invloed op de mobiliteit, een oplossing voor het tekort aan huisvesting en een stimulus voor de lokale economie. Geïnteresseerden oefenen best nog wat geduld uit wat de plannen zijn ten vroegste voor 2022. Van de 1.461 Vlaamse supermarkten komen er volgens de projectontwikkelaars 336 locaties in aanmerking.

(Bron: De Standaard

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden