Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wie zegt dat een oldtimer geen goede belegging is?

Oldtimers wisselen al eens voor hallucinante bedragen van eigenaar. Vooral Ferrari is erg in trek bij verzamelaars annex beleggers. 5 februari jongstleden sloeg de verkoop van een Ferrari echter alle records aan diggelen.

Op een veiling in Parijs werd op 5 februari de duurste oldtimer ooit verkocht. De Ferrari 250 GTO veranderde van eigenaar voor een slordige 32 miljoen euro. Deze klassieker uit 1957 is een knalrode snelheidsduivel die heel wat kandidaten verlekkerd deed meebieden. Na amper één minuut werden al bedragen tot 26 miljoen euro geboden. Uiteindelijk ging er een anonieme collectioneur mee aan de haal. Tot voor kort was deze Ferrari de parel aan de oldtimerkroon van de Franse industrieel Pierre Bardinon.

De Ferrari 250 GTO gaat al eens vaker voor astronomische bedragen de deur uit. In 2002 kocht de Nederlander Eric Heerma een groene GTO voor 6,8 miljoen euro om die tien jaar later te verkopen voor maar liefst 28 miljoen euro. Van de Ferrari 250 GTO werden maar 39 exemplaren gebouwd en is daarom erg geliefd bij beleggers.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden