Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wat is daytrading?

Daytrading, vast al eens over gehoord. Misschien kan je er niet precies de vinger op leggen wat het is. Daarom leggen we kort en begrijpbaar uit wat daytrading precies is en hoe het in verhouding staat tot andere vormen van beleggen en specifieker trading.

 De financiële markten zijn onderhevig aan één van de meest primaire zaken: tijd. Heb je als belegger tijd? Zit de timing van jouw belegging goed? Is het een goede tijd om te beleggen? Kan je lang genoeg wachten? Bestudeerde je het aandeel en nog beter het onderliggend bedrijf lang genoeg. Alles is terug te brengen tot tijd!

Ook de handel in financiële producten is sterk onderhevig aan tijd. Daarom onderscheiden we op die basis drie verschillende categorieën:

  • Lange termijn beleggers (kijk maar naar Warren Buffett die aandelen decennia lang in portefeuille houdt)

  • Middellange termijn beleggers (beleggers met als doel een aanvullend pensioen kan je tot deze categorie rekenen)

  • Korte termijn beleggers (snelle winsten boeken is al wat telt, inspelen op snelle marktwijzigingen primeert)

Lees meer: Aandelenmarkt voor beginners: starten met beleggen

Beleggen op korte termijn wordt ook wel traden genoemd. Je kent het typische (gedateerde) beeld wel, waarbij traders staan te roepen op de beursvloer om snel aandelen te verhandelen. Wel nu, ook traden kent twee onderverdelingen:

  • Swing trading: dit is het kopen en verkopen van aandelen op korte termijn waarbij het aandeel enkele dagen tot enkele weken in het bezit blijft

  • Daytrading: dit is wanneer je een aandeel (of meerdere aandelen) koopt en verkoopt binnen dezelfde handelsdag.

  • Scalping: is de overtreffende trap van daytrading. Een trader heeft maar enkele seconden of minuten nodig om een effect te verhandelen.

  • High Frequency Trading: een volledig geautomatiseerde tradingmethode waarbij in een fractie van een seconde effecten worden verhandeld. Winsten worden geboekt door handig gebruik te maken van koersverschillen tussen de verschillende beurzen.

 

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden