Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wanneer wordt de Belgische spaarder eindelijk eens wakker?

De Belg en zijn spaargedrag, wat is er toch aan de hand? Hoewel elke spaarder ondertussen weet dat geld op een spaarboekje niks opbrengt - in tegendeel zelfs want het kost je gezien de stijgende levenskost centen - blijven we toch halsstarrig geld op die rekeningen plaatsen.

Risico, de Belgische spaarder gruwt van het woord en stopt liever de kop in het zand. Hopen dat de spaarboekjes opnieuw een aanvaardbare rente gaan bieden is als wachten op Godot. Toch volharden heel wat Belgen tegen beter weten in. 70 procent van het spaargeld gaat nog altijd naar spaarboekjes en termijnrekeningen. Enkel de Nederlanders hebben nog meer schrik om te beleggen en te investeren. Van elke honderd euro parkeren de Nederlanders er 79 bij de bank op ouderwetse rekeningen.

Volgens vermogensbeheerder BlackRock ziet de gemiddelde Belg de toekomst zwart in. We maken ons druk over zaken als de stijgende levensduurte en de hoge belastingdruk. Maar ook de ziektekosten maken door ons hoofd terwijl die een stokpaardje zijn voor ons land. Je zou verwachten dat heel wat van de Belgen al eens professioneel advies hebben ingewonnen maar niets is minder waar. Niet eens de helft van onze landgenoten klopte aan bij experts.

Als belangrijkste doel hebben we het veilig stellen van onze middelen voor de oude dag. Hoewel het geloof in ons hedendaags systeem afneemt, onderneemt men geen enkele actie. Veel Belgen, ongeveer 46 procent, vertrouwt mateloos in een vastgoedinvestering als waarborg voor hun pensioen. De verhuur van panden is dan volgens velen ook een betrouwbare inkomstenbron. Weinig genuanceerd en dus een grote kans op financiële teleurstelling, stellen experts. Bovendien vrezen ze dat de Belgen de kracht van het pensioensparen schromelijk overschat, waardoor ze een vals gevoel van rust kennen.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden