Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Waarom vastgoed voor expats een goede belegging is

Vastgoed en expats vormen voor beleggers een koningskoppel. Een solide markt met correcte betalers, zekerheid, meerwaarde én stevige huuropbrengsten. We vragen ons bijna af waarom je er niet zou in investeren.

Expats laten de comfort zone van hun eigen behaaglijke leventje achter om zich te vestigen in een nieuw land. De opbouw van hun hernieuwde bestaan begint niet zelden met de zoektocht naar een fijn onderkomen. Algemeen beschouwd is de gemiddelde expat gesteld op comfort. Wonen en leven in een buurt waar ademruimte is maar toch dicht bij de werkplek. Voor veel expats zijn dit al de belangrijkste factoren.

Wie wil investeren in vastgoed voor expats heeft heel wat mogelijkheden. In België en dan vooral in Brussel, zijn genoeg bouwpromotoren en makelaars te vinden die vastgoed voor expats in portefeuille hebben. De bedrijfsobligaties kunnen dus een mogelijke investeringsmethode zijn om deze lucratieve markt aan te boren.

Een tweede optie is de rechtstreekse vastgoedbelegging voor expats. Door zelf een pand te kopen en dit te verhuren aan een expats, heb je meer controle maar dit vraagt uiteraard ook wat meer inspanning. Echter, er zijn heel wat pluspunten verbonden aan deze directe vastgoedbelegging.

Aandachtspunten

  • Ligging: Verdiep je in de stad. Zo kan je de internationale bedrijven eenvoudig in kaart brengen. Ga zeker ook op zoek naar panden waarbij je een gevoel van ruimte krijgt. Expats zitten vaak binnen, in een duffe kantoorruimte en de verademing van een tuin, heeft vaak een zeer positieve uitwerking.

  • Type vastgoed: Kleine studio’s zijn vaak geen optie net zomin als kolossale villa’s. Overweeg dus goed in welk type vastgoed je wil investeren. Stel jezelf dus ook de vraag of het pand aansluit bij het profiel van jouw doelgroep.

  • Verhuurmarkt: Is er genoeg animo op de verhuurmarkt? En wanneer zet je het pand best in de markt? Antwoorden op vragen die van jouw investering een top of een flop kunnen maken. Doordacht tewerk gaan is geen overbodige luxe.

Minpunten

  • Meubelen: Expats verhuizen uiteraard niet telkens hun ganse hebben en houden. Daarom wordt het in deze bijzondere markt geapprecieerd wanneer vastgoed gemeubeld is. Dit oefent een grotere aantrekkingskracht uit. Uiteraard is het als verhuurder minder vanzelfsprekend.

Pluspunten

  • Goedkoper vastgoed: steden als Brussel, waar toch heel wat expats actief zijn, kennen gemiddeld lagere vastgoedprijzen dan vele grootsteden in de ons omringende landen. De marges op de verhuur aan expats liggen dan ook aanzienlijk hoger.

  • Geen beperking voor buitenlanders: elke nationaliteit, van waar ook ter wereld, kan in België huren of zelfs een pand kopen. Er is dus geen enkele restrictie in de handel van vastgoed met buitenlanders.

  • Hoge huurprijzen: de werkgever betaalt. Dit leidt vaak tot hogere huurprijzen. Werkgevers zijn bereid om te betalen voor gelukkige werknemers. Want gelukkig personeel is productief personeel.

  • Verhuurservice: vaak bieden verkopers van expatvastgoed ook een verhuurservice aan. Zo kan een belegger of investeerder zich focussen op waar hij goed in is en hoeft hij zich niks aan te trekken van het zoeken van huurders, opmerkingen of administratieve zaken.

  • Bezettingsgraad: maar liefst 98% van de tijd zijn vastgoedproject voor expats bezet. Deze hoge graad bieden beleggers en investeerders een grote geruststelling.

  • Zekerheid: Niet alleen zijn er de huuropbrengsten van vastgoed op een markt met een ongekend groeipotentieel, daarnaast is er ook nog een een quasi zekere meerwaarde. Door een gunstig fiscaal regime ben je als verhuurder zo goed mogelijk verzekerd van een mooi totaalrendement.
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden