Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Waarom de lage spaarrente voor jou misschien goed nieuws is

Termijnrekeningen, interessant voor wie zijn geld best wel een tijdje kan missen maar toch wat zekerheden zoekt. Je kan er je geld parkeren aan hogere rentevoeten dan die geboden bij het afsluiten van een spaarrekening. Wie vroeger zijn centen terugwil, die betaalt wel een uitstapkost. Maar de lage rentevoeten doet banken steeds vaker afzien van die verbrekingsvergoeding.

Het opzet van een termijnrekening is zeer eenvoudig. Je belooft de bank dat ze jouw centen gedurende enige tijd, vaak een paar jaar, mogen gebruiken. Als beloning ontvang je een rentevoet die hoger ligt dan bij een spaarrekening. Bij een klassieke spaarrekening kan je immers ten alle tijde jouw centen terugvragen. De bank is dus iets zekerder over het kapitaal bij een termijnrekening.

Banken, en dus onrechtstreeks ook spaarders, worden de jongste tijd niet echt meer beloond om geld te vast te zetten. Daarom vinden de financiële instellingen het ook niet ontzettend jammer, mocht je jouw termijnrekening vervroegd willen stopzetten. Waar er normaal nog enkele procentpunten verbrekingsvergoeding wordt aangerekend, gebeurt dit alsmaar minder vaak, aldus Moneytalk. Hou er sowieso rekening mee dat de interesten op een termijnrekening onderhevig zijn aan de roerende voorheffing van 27 procent.

(bron: Moneytalk)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden