Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Verloofd? Eerst investeren en dan pas trouwen is de boodschap!

Dames en heren, het trouwseizoen is opnieuw aangebroken. Wanneer de maanden warmer en warmer worden, zien we in onze nabije omgeving steeds meer koppeltjes hun trouwdag aankondigen. Facebook lijkt stilaan wel een promokanaal te worden voor kerkelijke en wettelijke inzegeningen. Aan al die romantiek hangt echter een stevig trouwkaartje. Trouwen of investeren, that’s the question!

Een magneet op de frigodeur die bijna bezwijkt onder het luxepapier: trouwaankondigingen zijn altijd leuk. Je weet dat er jou een leuk feest staat te wachten. Hoewel het altijd fijn is om vrienden in het huwelijksbootje te zien stappen, zijn er veel koppels die de boot liever nog wat afhouden. Dat hoeft ook niet te verwonderen als je ziet hoe verschrikkelijk duur die mooiste dag is.

Je mag voor zo’n dagje trouwen toch al rekenen op een prijskaartje tussen de 15.000 en 20.000 euro. Je zal vast excessen hebben maar trouwen in Vlaanderen is nog altijd een zeer uitgebreid feestmoment. Misschien kan je overwegen om jouw geld op een betere manier te investeren. Zo’n bedrag voor één dag, dat is toch wat aan de hoge kant, niet? Stel je nu eens voor dat je 4 jaar geleden trouwde en dat je daar ongeveer 20.000 euro aan spendeerde. Als je dat geld had geïnvesteerd in een indexfonds bv gekoppeld aan de Amerikaanse S&P 500, dan had je vandaag ongeveer 35.000 euro.

Dus wie nog geen 15 à 20.000 euro liggen heeft, dan kan ofwel nog heel lang sparen. Ofwel investeert het koppeltje hun bescheiden startbedrag en maken ze er een iets langere verloving van. Wil je trouwens zelf eens berekenen hoeveel jouw trouwbudget nu al heeft opgebracht? Dat kan via deze online tool.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden