Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wie koopt Twitter?

Twitter staat in het middelpunt van de belangstelling. Het sociale netwerk wordt waarschijnlijk verkocht, dat liet althans CEO Jack Dorsey meermaals uitschijnen. Ondertussen staan heel wat gegadigden in de rij om deze internetgigant binnen te halen. Wie wint de strijd om Twitter?

De raad van beheer van Twitter staat niet langer weigerachtig tegenover een verkoop. Maar een bron dichtbij het management zegt dan weer dat een deal niet voor onmiddellijk is. Toch zwellen de geruchten aan. Ondertussen stijgen de aandelen van Twitter stevig. Met een aandelenkoers van 23,50 dollar ligt dit nog verder onder het record van januari 2014 toen Twitter noteerde aan 69 dollar.

De geruchten doen het Twitter-aandeel deugd. Maar het is nog lang niet zeker of dan wel aan wie Twitter wordt verkocht. Momenteel liggen een aantal bedrijven in pole-position. Zo is er interesse van Disney maar ook Google en Salesforce staan klaar om toe te slaan. Nu komen daar nog eens Microsoft en Verizon bij. Geen enkele van de grootmachten willen commentaar geven bij de geruchten.

Twitter is geen klein bier. Met een marktkapitalisatie van ongeveer 15,7 miljard dollar, zou dit wel eens een volgende grote acquisitie kunnen worden. Recent nog lijfde Microsoft LinkedIn in voor 26,2 miljard euro. In juni 2016 voorspelden experts al een resem van grote overnames. De verkoop van Twitter zou dus de voorbode kunnen worden van een nieuwe reeks miljardenovernames.

Benieuwd wie er in slaagt om Twitter toe te voegen aan zijn portfolio en wat voor invloed dit zal hebben op de betrokken aandelen. In 2011 probeerden zowel Google als Facebook om Twitter aan te kopen. Toen was er sprake van een prijs tussen 8 en 10 miljard dollar. Binnenkort ongetwijfeld meer nieuws. Tot die tijd volgt er ongetwijfeld een stortvloed aan geruchten, ontkenningen, fabelachtige bedragen en al dan niet geregisseerde lekken. Spannend!

(bron: Forbes)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden