Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Waarom vastgoedstyling jouw huis zal verkopen

Je huis verkopen is voor een groot deel afhankelijk van de eerste indruk en daarom wordt beroep gedaan op vastgoedstylisten. Het klinkt wat hoogdravend maar de vastgoedstyling bewees zijn nut de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en komt nu stilaan ook België binnen gesijpeld.

Huizen flippen of renoveren is al een tijdje hot en trendy voor vastgoedondernemers. Particulieren wagen er zich, omwille van de uitgebreide werken, niet al te vaak aan. Heel wat minder ingrijpend is vastgoedstyling of homestaging. Dankzij wat kleine oplapwerken en een doorgedreven vormgeving van jouw huis een hogere verkoopprijs halen op de vastgoedmarkt.

In minder dan 1 enkele minuut bepalen kopers vaak of een woning in hun smaak valt. Pas daarna volgt een diepgaander onderzoek. Als je er natuurlijk niet in slaagt om potentiële kopers te bekoren in die initiële 60 seconden, dan mag je het al gaan vergeten. Een eerste, nette, propere, opgeruimde indruk nalaten is dan ook onontbeerlijk voor wie zijn huis wil verkopen. (Lees ook: Verkoop jouw huis makkelijker dankzij een nette tuin)

Vastgoedstylisten slagen er in om een huis presentabel te maken. Daarvoor vertrekken ze van het bestaande huis en verplaatsen zich in de hoofden van potentiële kopers. De verkoop van huizen verloopt tot 5 keer vlotter dankzij de tussenkomst van vastgoedstylisten. De sector beweert zelfs tot 8 procent meer rendement te halen uit de verkoop van gestylede huizen. Want geef toe, niets zo erg als jouw huis niet verkocht krijgen.

Wat doet een vastgoedstylist?

Een vastgoedstylist start met het screenen van de woning, de verkopers en de doelstelling. Binnenin de bestaande woningen worden er vervolgens geen grote aanpassingen voorgesteld. Dé start voor het stylen van vastgoed is opruimen. Door een neutrale aankleding en ruimte te creëren hou je de meeste kansen gaaf bij de grootst mogelijk doelgroep. Persoonlijke spullen bieden weinig tot geen meerwaarde.

Vervolgens worden alle pluspunten van het huis in kaart gebracht en gaat de vastgoedstylist elk van deze gaan benadrukken. Leuke foto’s moeten het resultaat zijn want dit is het eerste waar een potentiële koper op let. 

Heel wat verkopers denken dit zelf te kunnen. Tot op zekere hoogte klopt dit ook. Maar de expertise van een vastgoedstylist brengt echter nog heel wat meer naar voor. Lichtinval, timing, smaak, inschattingsvermogen etc. Een vastgoedstylist denkt zuiver, zonder enige sentimentele waarde, aan het verhogen van het rendement.

Zie ook: Hoe je jouw pand klaar maakt om te verhuren

Dood aan de lege ruimte

Een lege ruimte, zonder teken van leven, is de vijand van een verkoper. Een aankleding is dan ook noodzakelijk. Je kan echter niet verwachten dat er een compleet salon wordt ingeplaatst. Een vastgoedstylist heeft tal van opties om die lege ruimtes aan te kleden. Vaak wordt gebruik gemaakt van kartonnen meubelen. Eventueel kan je ook meubels gaan huren, maar dit drijft de prijs van de stylist dan weer de hoogte in (en knaagt aan jouw rendement).

Uiteraard is het allerminst de bedoeling dat vastgoedstylisten een eenheidsworst gaan creëren. Daarom is de communicatie tussen verkoper en stylist van groot belang.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden