Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

De inkomsten stegen met 7% in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar en weerspiegelen een solide groei in alle business groups.

In Catalysis kenden de inkomsten een stijging van 10% hoofdzakelijk dankzij een sterke groei in Automotive Catalysts voor zowel personenwagens als zware dieselvoertuigen. De inkomsten in Energy & Surface Technologies stegen met 8%, voornamelijk door de aanhoudend toenemende vraag naar Rechargeable Battery Materials gebruikt in het transportsegment. De inkomstengroei van 7% in Recycling weerspiegelt voornamelijk grotere verwerkte volumes en een solide bevoorrading in Precious Metals Refining.

De strategische groei investeringen van de Groep zitten op schema. De bouw van de nieuwe fabriek voor autokatalysatoren in Thailand werd afgerond en de eerste leveringen zullen naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2017. Het programma om de capaciteit voor NMC-kathodematerialen in China en Korea tegen eind 2018 te verdrievoudigen, is gaande en de lopende kleinere uitbreidingsprojecten in China zullen voor het einde van 2016 worden opgeleverd.

De geplande stilstand van de smelter in Hoboken zal worden vervroegd naar december 2016. Dit zal de verwerkte volumes voor 2016 weliswaar beïnvloeden, maar zal geen impact hebben op het algemene plan met betrekking tot het in gebruik nemen van de capaciteit.

Vooruitzichten

Umicore verwacht dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar zich in de eerder opgegeven vork van € 345 tot € 365 miljoen* zal bevinden, ondanks de impact van de vervroegde stilstand van de Hoboken smelter op het einde van het jaar.

393 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden