Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wat is de Universal Life verzekering?

Universal Life of UL verzekering, het roept misschien meer vragen dan antwoorden op. Inmiddels is het echter wel de meest populaire levensverzekering. Deze vorm van levensverzekeringen stoot de klassieke levensverzekering van de troon. Dat vraagt om een woordje uitleg.

Wat is een Universal Life verzekering?

Een Universal Life verzekering is een levensverzekeringscontract met de modaliteiten van een gewone bankrekening. Je stort er periodiek een budget in. Dat kan op maandelijkse, trimestriële, semesteriële of jaarlijkse basis. Eigenlijk biedt de Universal Life verzekering de mogelijkheid om te storten wanneer je maar wil. Die totale flexibiliteit is dan ook een sterkte van het product.

De flexibiliteit is de ene zijde van een Universal Life medaille maar de onbekende return is de andere kant. Aangezien je stort wanneer je wil en hoeveel je wil, ben je afhankelijk van de rentevoeten van het moment. Eventueel kan er een winstdeelname worden toegekend.

Lees meer: Wat is een tak 21-verzekering?

Wat is het verschil tussen een Universal Life verzekering en een klassieke tak 21-verzekering?

Bij een tak 21-verzekering maak je vooraf duidelijk afspraken. Hoeveel de premies bedragen, wanneer je de premies moet betalen maar ook hoeveel je wanneer terugkrijgt. De interestvoeten zijn dus vooraf bepaald. Zowat in alles verschilt een klassieke tak 21-verzekering dus van een Universal Life verzekering.

Wat beide producten wel gemeen hebben is de mogelijkheid van een winstdeelname.

De Universal Life verzekering is vooral populair bij spaarders/beleggers met een lange horizon. De premies zorgen eerst en vooral voor een aanvullend pensioen, bovendien zijn ze een levensverzekering zodat er een kapitaal wordt uitgekeerd bij het overlijden. Hierbij kan je opteren voor een vooraf bepaald kapitaal of voor de gespaarde reserve.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden