Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
4 tips om paniek te vermijden na een beurscrash

What goes up must come down. Ooit krijg je af te rekenen met een beurscrash. Loop je mee in de meute en verkoop je snel of slaag je er in om kalm te blijven? Wat moet je doen om paniek op de beurzen te vermijden?

1. Verkoop enkel als het moet

Ok, de beurzen krijgen rake klappen en dat laat zich ook voelen in jouw portefeuille. Wie een lange beleggingshorizon heeft hoeft zich niet onmiddellijk zorgen te maken. Beurzen maken nu eenmaal golfbewegingen en je hebt tijd om te wachten. Wacht dus even weer de positief trend af. Die komt, net zoals de klap, vroeg of laat.

Lees meer: Wat te doen bij een beurscrash: haal diep adem en doe niets!

2. Slim verkopen boven haastig

Haast en spoed is zelden goed, gaat zeker op in een emotionele fase als een beurscrash. Bekijk jouw aandelen en financiële producten en verkoop met de nodige voorzichtigheid. Ga niet af op de rode cijfers maar kijk naar de veerkracht en effectieve waarde van de achterliggende bedrijven. Een crash kan een mogelijkheid bieden om jouw portefeuille kritisch tegen het licht te houden. Grijp die kans dan ook aan.

3. Focus opnieuw op de lange termijn

Zie tip 1 maar ga nog een stap verder. Gezien het feit dat beurzen zich altijd herstellen, is dit misschien wel het uitgelezen moment om koopjes te doen. Aandelen die goed presteren worden misschien meegesleurd door sentimenten waar ze geen deel van uitmaken. Probeer die momenten aan te grijpen om bij te kopen. De intrinsieke waarde van het bedrijf blijft dezelfde en de toekomst ziet er misschien heel goed uit.

Lees meer: Waarom langetermijnbeleggers winnaars zijn

4. Neem desnoods afscheid van een deel

Hou je het echt niet meer uit. Duurt die verdomde crisis nu veel te lang. Heb je het even niet helemaal meer op orde? Bepaal dan op voorhand hoeveel van jouw portefeuille je omzet in cash. Een quotum is geen slecht idee. Het levert je een beter gevoel op en vermijd een stommiteit. Dus waarom ook niet. Zo haal je de druk wat weg.

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden