Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Tesla verhoogt leveringen in 3de kwartaal, maar Model 3 blijft met problemen kampen

Tesla, de luxe bouwer van elektrische wagens, kende het derde kwartaal stijging van 4,5% van het aantal leveringen van zijn wagens tov dezelfde periode vorig jaar. Toch blijft het bedrijf achter op planning voor de levering van het nieuwe Model 3 omwille van 'productie bottlenecks'.

In het derde kwartaal kon Tesla nog maar 260 wagens assembleren van het Model 3. Terwijl het Model S en Model X toch goed waren voor 14.065 en 11.865 afgeleverde wagens respectievelijk, of een 17,7% stijging in vergelijk met het 2de kwartaal.

Slechts 220 van 260 geproduceerde Model 3 wagens werden effectief geleverd. Nochtans startte de productie al afgelopen juli en verklaarde het bedrijf in augustus nog dat het 1.500 wagens per week zou kunnen produceren tegen het einde van het derde kwartaal. 

In een verklaring van Tesla, benadrukte het bedrijf dat er geen fundamentele issues zijn met de productie van Model 3 of de supply chain. Tevens zouden de huidige 'bottleneck' problemen onder controle zijn en is het vol vertrouwen om deze op korte termijn te kunnen oplossen. Nog volgens Tesla, zou het bedrijf nog steeds op schema zitten om dit jaar 100.000 Model S en X wagens te produceren.

De productie van Model 3 ligt momenteel wel ver onder de eigen verklaringen om tegen eind 2017 maar liefst 5.000 model 3 wagens per week te kunnen leveren.

Het bedrijf lanceerde Model 3 om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar een betaalbare elektrische wagen. Hierbij werd het model dit jaar versneld voorgesteld met het idee om de productie snel te kunnen opdrijven naar 500.000 wagens tegen eind 2018. De activatie van enkele systemen van de autofabriek in Fremont, Californië en de batterijfabriek in Reno, Nevada hebben 'langer geduurd dan verwacht'.

4.820 reeds geproduceerde wagens Model S en X die op weg waren naar de klant op het einde van het derde kwartaal zouden pas meegeteld worden in de cijfers het vierde kwartaal.

Bron: Reuters

 

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden