Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Top 4 techbedrijven geleid door een vrouw

In de Verenigde Staten stijgt het aantal ondernemende vrouwen exponentieel. Ze lanceren startups bij de vleet. In 2012 waren ongeveer 9 miljoen Amerikaanse vrouwen eigenaar van een bedrijf volgens het United States Census Bureau.

De technologiesector is een industrie waarin vrouwen groeien en bloeien in het ondernemerschap. Maar toch is maar één op de twintig techstartups in handen van een vrouw. Hoewel er rolmodellen zoals Shery Sandberg, COO van Facebook, zijn is het niet eenvoudig om een door mannen gedomineerde industrie binnen te raken. De volgende lijst van techbedrijven in bezit van een vrouw zijn mogelijke investeringsopties voor 2017.

1. uBeam - Meredith Perry

Toen Meredith Perry in 2011 nog een student was aan de Universiteit van Pennsylvania kreeg ze het idee om uBeam op te richten. Nu is ze de oprichtster en CEO van het bedrijf. De technologie van uBeam laat je toe om mobiele toestellen draadloos op te laden. Zo hoef je niet langer te sleuren met laders en dergelijke.

Niet alleen mobiele toestellen zoals smartphones kunnen gebruik maken van de technologie. Ook hoortoestellen, tablets, sensoren, computers en flatscreentv’s behoren tot de mogelijkheden. Met een investering van 22 miljoen dollar door verschillende investeerders bereidt het bedrijf zich voor op een beursgang.

Lees meer: 5 tips voor ambitieuze vrouwen op zoek naar macht en geld

2. Heal - Dr. Renee Dua

Dokter Dua is de oprichtster en CMO van Heal, een medische dienst die visites brengt aan huis voor een vaste prijs van 99 dollar. De services is voorlopig enkel beschikbaar in een beperkte regio. Je bestelt een visite via jouw smartphone en vervolgens komt een arts of andere specialist bij jou langs.

Dokter Dua haalde meer dan 57 miljoen dollar investeringen op.

3. Revel Systems - Lisa Falzone

Directeur en oprichtster van Revel Systems is Lisa Falzone. Een internetsoftwarebedrijf dat cloudsystemen voor iPad verkoopt. Het bedrijf werd in 2015 al gewaardeerd op 500 miljoen dollar en plant een IPO binnen een jaar of twee. Experts denken dat Falzone de eerste vrouw zal zijn met een bedrijf die 1 miljard dollar zal overstijgen.

Lees meer: 10 gewoontes van succesvolle vrouwen

4. Cloudflare - Michelle Zatlyn

Michelle Zatlyn is medeoprichtster en divisiehoofd bij Cloudflare een internet bedrijf opgericht in 2009. Ze voorzien diensten en beveiliging van het internet. Ze studeerde af aan de Harvard Business School en heeft een diploma chemie. Ze werkte voor Google en Toshiba.

Per dag hebben ze meer dan 5000 klanten. Bedrijven als Goldman Sachs vertrouwt op de diensten van Cloudflare. Waarschijnlijk trekt het bedrijf dit jaar naar de beurs. Daarvoor haalden ze al 72 miljoen dollar op. Nu al wordt het bedrijf getaxeerd op 1 miljard dollar.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.010 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden