Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Succesvolle plaatsing van € 380 miljoen zero-coupon converteerbare obligaties opeisbaar in 2021 en resultaten van de terugkoop van de € 300 miljoen 0,75 % converteerbare obligaties opeisbaar in 2018

 

NV Bekaert SA kondigt vandaag aan:

 • -  De succesvolle plaatsing van niet-achtergestelde niet-gewaarborgde converteerbare obligaties met looptijd tot juni 2021, voor een bedrag in hoofdsom van € 380 miljoen, volgend op de volledige uitoefening van de optie tot een verhoging van € 130 miljoen; en

 • -  De Final Repurchase Condition was vervuld en aanbiedingen van houders van uitstaande € 300 miljoen 0,75 % converteerbare obligaties met looptijd tot 2018 (ISIN: BE6267379152) vertegenwoordigden tijdens de reverse bookbuilding bij benadering 94,9 % in uitstaande nominale waarde van de uitstaande obligaties. Bekaert heeft de intentie om haar recht om de uitstaande converteerbare obligaties met looptijd tot 2018 die niet zijn aangeboden in de gelijktijdige terugkoop af te lossen overeenkomstig de bepalingen en voorwaarden van de obligaties.

  Aanbod van converteerbare obligaties

  De nieuwe obligaties zullen worden uitgegeven aan 100 % van hun bedrag in hoofdsom en hebben geen coupon (zero-coupon). De conversieprijs van € 51.25 is vastgesteld op basis van een premie van 35 % boven de referentieprijs van de aandelen van € 37.9677, zijnde de volume gewogen gemiddelde prijs (“VWAP”) van de gewone aandelen van de vennootschap op Euronext Brussels op de dag van de lancering.

 • -  De nieuwe obligaties zullen worden uitgegeven met een nominale waarde per obligatie van € 100.000 in hoofdbedrag en integrale veelvouden daarvan.

 • -  De definitieve bepalingen en voorwaarden van de obligaties zullen gebruikelijke bepalingen bevatten die de flexibiliteit geven aan Bekaert om de obligaties terug te betalen in contanten, nieuwe aandelen en eigen bestaande aandelen en zo verwatering voor de aandeelhouders te beperken.

 • -  De obligaties zijn enkel aan institutionele beleggers aangeboden, en dit buiten de Verenigde Staten - overeenkomstig Regulation S onder de Securities Act – en buiten Canada, Australië, Zuid-Afrika en Japan.

 • -  De vennootschap heeft ingestemd om (onder voorbehoud van de gebruikelijke uitzonderingen) geen gewone aandelen, converteerbare obligaties of andere gerelateerde effecten uit te geven of te vervreemden gedurende een periode van 90 dagen na de voltooiing van het aanbod.

 • -  De opbrengst van het aanbod zal worden aangewend ter financiering van de gelijktijdige terugkoop van de uitstaande obligaties en, het overschot, om de balansliquiditeit te verstevigen en om verdere interne en externe groei te ondersteunen, in lijn met de strategie van de vennootschap.

 • -  De volstorting en levering (settlement) van de nieuwe converteerbare obligaties worden verwacht op 9 juni 2016.

 • -  Er zal een verzoek worden ingediend om de obligaties toe te laten op het Vrije Markt (Freiverkehr) segment van de Beurs van Frankfurt, uiterlijk drie maanden na de datum van voltooiing van de transactie.

  BNP Paribas Fortis en J.P. Morgan Securities plc treden op als joint bookrunners.
  Persbericht – Plaatsing en terugkoop converteerbare obligaties – 19 mei 2016 1/3

Terugkoop van de uitstaande converteerbare obligaties

Het totale bedrag in hoofdsom van de uitstaande obligaties met looptijd tot 2018 die als gevolg van de biedingen om te verkopen ontvangen tijdens de gelijktijdige terugkoop kunnen worden teruggekocht, is gelijk aan € 284 miljoen en vertegenwoordigt bij benadering 94.9 % van de uitstaande nominale waarde van de uitstaande obligaties met looptijd tot 2018.

De terugkoopprijs is gelijk aan € 115,093.46 voor elke uitstaande obligatie met een nominale waarde van € 100.000, samen met € 741,80 opgelopen en onbetaalde interest.

De Vennootschap kan beslissen om de uitstaande obligaties die zijn aangeboden, terug te kopen onderhevig aan de volstorting en levering (settlement) van de nieuwe obligaties. Bekaert heeft de intentie om haar recht uit te oefenen om de uitstaande converteerbare obligaties met looptijd tot 2018 die niet zijn aangeboden in de gelijktijdige terugkoop vervroegd af te lossen overeenkomstig de bepalingen en voorwaarden van de obligaties.

Elke teruggekochte uitstaande obligatie (indien van toepassing) of vervroegd afgeloste uitstaande obligatie (indien van toepassing) zal na levering en betaling worden geannuleerd door de vennootschap overeenkomstig haar voorwaarden en bepalingen.

De vereffening van de gelijktijdige terugkoop wordt verwacht op 14 juni 2016.

De gelijktijdige terugkoop is niet aangeboden aan personen die gevestigd of woonachtig zijn in de Verenigde Staten of aan Amerikaanse personen (zoals deze termen gedefinieerd zijn in Regulation S onder de U.S. Securities Act), of aan personen die handelen voor rekening van of ten behoeve van deze personen, of in enige ander rechtsgebied waar deelname aan de gelijktijdige terugkoop onwettig zou zijn.

Consent solicitation

Op basis van aanbiedingen van in aanmerking komende houders van uitstaande € 300 miljoen 0,75 % converteerbare obligaties met looptijd tot 2018 (ISIN: BE6267379152) die tijdens de reverse bookbuilding bij benadering 94.9 % vertegenwoordigden in uitstaande nominale waarde van de uitstaande obligaties, kondigt Bekaert aan dat er geen algemene vergadering van obligatiehouders zal worden samengeroepen.

 

643 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden