Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Startups voor artificiële intelligentie erg geliefd bij investeerders

De nieuwe snoepjes voor investeerders luiden naar de naam Magic Pony, Itsezz, Perceptio of Dark Blue Labs. Deze jonge bedrijven vallen allemaal onder de noemer Artificiële Intelligentie startups en zijn sissend heet op de markt. De aandacht van mastodonten als Google, IBM, Yahoo en Apple voor deze slimme broertjes ontluikt sinds 2011 en zet zich in 2016 stevig verder.

Wat is artificiële intelligentie? Een voorwerp, dat op natuurlijke wijze nooit zou kunnen denken, toch instaat stellen om zelfstandig beslissingen te laten nemen. Het zorgt ervoor dat machines nog maar eens wat meer menselijke eigenschappen kunnen overnemen.

Artificiële intelligentie of kunstmatige intelligentie, je kan het een logisch vervolg noemen op alle andere innovatieve technologieën. Stap nummer zoveel in een verdere robotisering van computergestuurde activiteiten. Wat als de robot niet alleen een taak kan uitvoeren maar diezelfde job nog eens efficiënter kan laten verlopen? Of wat als een softwareprogramma steeds meer kennis kan absorberen en daardoor stelselmatig slimmer wordt? En uiteindelijk de mens niet meer nodig heeft om taken aangeleerd te krijgen? De mogelijkheden zijn onvoorstelbaar uitgebreid en dus ziet er altijd wel iemand brood in één of andere nieuwigheid.

Meer dan 30 private bedrijven die werken aan geavanceerde artificiële intelligentie technologieën kwamen onder de vleugels van de giganten terecht. Op amper 5 jaar tijd slorpten Google, IBM, Yahoo,Intel en Apple de kennis en technologie laveloos op. In 2016 alleen kochten ze al een meerderheidsbelang in vijf (grotere) startups.

Google is het actiefst op dit overnamepad, met 9 overnames laten ze Twitter (dat het met 4 investeringen moet stellen) ver achter zich. Toen Google het Britse DeepMind Technologies voor 600 miljoen dollar binnenrijfde, sloegen ze iedereen met verstomming. De verdere uitwerking van dit programma zorgde onlangs voor wereldnieuws toen de machine de mens versloeg bij een partijtje Go. Hoewel sommige van deze bedrijven op bergen geld zitten, komt het kapitaal voornamelijk van venture capitalists. Deze investeerders die gebruik maken van durfkapitaal realiseerden bijna 60 procent van de overnames in de sector van de artificiële intelligentie.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden