Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Solvay en zijn joint venture partner Peroxidos do Brasil zijn met Suzano Papel e Celulose overeengekomen om met gebruik van Solvay’s myH2O2® technologie een kleinschalige waterstofperoxide-eenheid te bouwen op de papierpulp site van Suzano in Imperatriz, in de Braziliaanse staat Maranhão.

Dit is de eerste overeenkomst die Solvay heeft getekend voor zijn myH2O2® peroxidetechnologie, die is ontwikkeld voor installatie op afgelegen sites van klanten. Deze eenheid zal gebruik maken van de reeds beschikbare waterstof als grondstof, de bestaande nutsvoorzieningen en faciliteiten op de site van Suzano en zal alle benodigde waterstofperoxide leveren voor het bleken van pulp ter plaatse. De eenheid zal worden beheerd vanuit de peroxidefabriek van Solvay in Curitiba, circa 2700 km ten zuiden van Imperatriz.

“Dankzij deze technologie kunnen we zowel onze concurrentiepositie als onze efficiëntie verbeteren, omdat we hierdoor de kosten voor de inkoop van een belangrijke hoeveelheid grondstof in een andere staat kunnen verminderen. Het verwachte volume is afgestemd op onze capaciteitsuitbreiding die in 2017 operatief zal zijn,” zei Walter Schalka, CEO van Suzano Papel e Celulose.

De myH2O2® eenheden, met een productiecapaciteit van 5 tot 20 kiloton per jaar, hebben een geringe impact op het milieu omdat ze de toevoer van H2O2 per vrachtwagen beperken en gebruik maken van de waterstof die vrijkomt uit andere productieprocessen op de site van de klant.

“Solvay’s eerste myH2O2® overeenkomst bewijst het ongeëvenaarde brede aanbod van onze waterstofperoxidetechnologie, die reikt van het bouwen en beheren van deze kleinschalige eenheden tot megafaciliteiten met een capaciteit van meer dan 300 kiloton per jaar,” zei Georges Crauser, Voorzitter van Solvay’s Global Business Unit Peroxides. “Deze unieke en flexibele myH2O2® eenheden besparen op logistiek en hergebruiken grondstoffen die al beschikbaar zijn op de site en leveren een belangrijke bijdrage aan een beter milieu.”

Solvay overlegt momenteel over verscheidene mogelijkheden voor de installatie van zijn myH2O2® eenheden met klanten op afgelegen locaties wereldwijd.

Peróxidos do Brasil is een joint venture tussen Solvay en Produtos Quimicos Makay.

522 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden