Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Zo vind je jouw 'slapend geld' terug

Ooit van bank veranderd en bestaat de kans dat er nog wat geld achterbleef op een rekening? Dan kan je dit vanaf nu makkelijk opsporen dankzij een nieuw initiatief van de Federale Overheidsdienst Financiën. De tool laat toe om slapende tegoeden op te sporen en over te plaatsen.

 Meer dan 400 miljoen euro hebben alle Belgen samen op slapende rekeningen. Het geld staat er om God weet welke reden geparkeerd. Gebeurt daar binnen de 30 jaar niks mee, dan verdwijnt het in de staatskas. Om die slapende rekeningen opnieuw te activeren lanceerde het Minister van Financiën een nieuwe website: Slapende Tegoeden. Met jouw eID kan je die mysterieuze rekeningen opsporen. Kanttekening: je kan enkel zoeken op jouw eigen naam. Wie denkt erfgenaam te zijn van een slapend tegoed dient best een schriftelijke aanvraag in bij de FOD Financiën. 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden