Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Rente op spaarboekje daalt ook bij BNP Paribas Fortis naar wettelijk minimum

Na Société Générale daalt nu ook BNP Paribas Fortis de rentevoet tot het wettelijk minimum. Dit betekent dat vanaf 31 maart je ook bij deze grootbank nog amper 0,11 procent rente krijgt op jouw spaarcenten. Een absoluut minimum, lager kan momenteel niet. Volgens BNP Paribas Fortis zijn de uitzonderlijk lage rentetarieven van de Europese Centrale Bank de oorzaak hiervan.

Amper 0,01 procent basisrente, dat is vanaf nu ook het trieste lot voor spaarders bij BNP Parisbas Fortis. Dinsdag besloot de grootbank om de rentevoeten te verlagen naar het wettelijke minimum. De getrouwheidspremie van 0,10 procent was al even gezakt naar dat laagste punt. Toen Société Générale hun verlaging aankondigde, verklaarden ook grootbanken als KBC en BNP dat de toenmalige rentevoeten niet langer houdbaar waren. Nu voegt BNP Paribas Fortis dus als eerste de daad bij het woord.

Voor klanten van BNP, en weldra vast van nog andere banken, betekent dit dat de gespaarde tegoeden eigenlijk met de dag minder waard worden. De inflatie weegt door op dit kapitaal. Velen proberen op zoek te gaan naar geschikte alternatieven.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden