Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Dredging Cyprus (DISC) heeft afgelopen mei een akkoord gesloten met de Zwitserse autoriteiten in een zaak, die over feiten gaat die meer dan 10 jaar oud zijn. Dit akkoord stelt een einde aan een gerechtelijke procedure, waar Dredging Cyprus haar volledige medewerking aan verleend heeft.

Het personeel van Dredging Cyprus in de Nigerdelta was blootgesteld aan ernstige bedreigingen, zoals ontvoeringen, gewapende overvallen en kaping van schepen. Daarom had Dredging Cyprus in 2007 geen andere keuze dan tussenpersonen in te schakelen die dicht bij de Nigeriaanse overheid stonden om de veiligheid van het personeel te kunnen waarborgen.

In dezelfde periode had Dredging Cyprus voor 50 miljoen dollar facturen voor uitgevoerde werken bij de Nigerian Port Authority uitstaan. Deze liet echter na de betaling uit te voeren. Tussenpersonen zijn toen ingeschakeld om deze klant ertoe te bewegen te betalen.

De toenmalige interne controlesystemen lieten niet toe betalingen in dit verband te detecteren.

De huidige compliance programma’s verhinderen dat dergelijke situaties zich opnieuw zouden kunnen voordoen.

De Zwitserse autoriteiten hebben uitdrukkelijk erkend dat op geen enkele manier openbare ambtenaren betaald zijn met het oog op het verkrijgen van onrechtmatige voordelen of om contracten toegewezen te krijgen.

265 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden