Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Purazur, een filiaal van de DEME Group gespecialiseerd in waterzuivering, bouwt een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Antwerpen. Purazur staat in voor het ontwerp, de constructie en indienstname van de nieuwe installatie.

Indaver verwerkt ondermeer gevaarlijk industrieel afval in drie draaitrommelovens. Om aan de strenge emissievoorwaarden te voldoen, worden ondermeer de gassen van het verbrandingsproces in een zogenaamde natte gaswassing behandeld zodat schadelijke stoffen worden opgevangen in het waswater. Dit waswater dient eveneens te voldoen aan strenge lozingsvoorwaarden. Hiervoor worden deze waswaters apart verwerkt in de nieuwe, waterzuiveringsinstallatie die door Purazur wordt ontworpen en gebouwd. De installatie vervangt de bestaande waterzuiveringsinstallatie van Indaver die het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Pieter Van der Mussele, Business Unit Manager Purazur: “Purazur bouwde al heel wat ervaring op in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van waterzuiveringsinstallaties voor industrieel afvalwater in diverse sectoren. Indaver is een belangrijke nieuwe klant voor Purazur, waarbij we onze positie als aanbieder van totaaloplossingen op het vlak van waterzuivering bevestigen.”

Jan Timmermans, Projectleider Indaver: “De bestaande waterzuiveringsinstallatie dient vervangen te worden door een nieuwe, performantere installatie om een duurzame verwerking van gevaarlijk afval bij Indaver verder te kunnen zetten.”
Purazur bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor Indaver
De bouw van de installatie zal duren tot augustus 2017. Na een testperiode van 6 maanden
zal Indaver de nieuwe installatie begin 2018 in gebruik nemen.
Over Purazur

Purazur, de specialist in waterzuivering binnen de DEME Group, spitst zich toe op de hoogtechnologische zuivering van industrieel en huishoudelijk afvalwater, percolaatwater van stortplaatsen en verontreinigd grondwater. Purazur biedt Design, Build, Finance en O&M contracten, alsook consulting & optimalisatiestudies aan, op maat van de klant.

468 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden