Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Pokémon hype doet beleggers watertanden

De jongste tijd is het al Pokémon GO wat de klok slaat. Het ontzettend populaire spelletje raakte al snel bekend bij beleggers en investeerders. En met wat voor een resultaat, moederbedrijf Nintendo steeg maar liefst met 25 procent, zo won het 7 miljard dollar aan waarde!

Pokémon GO is een eenvoudig spelletje waarbij poppetjes verschijnen als je door de camera van je smartphone kijkt. Deze vorm van augmented reality is voor een breed publiek een nieuwe toepassing. Bovenal is het een simpel spelletje dat heel wat exposure krijgt. In het straatbeeld zie je om de haverklap gamers als idioten richting “niets” lopen. Ook investeerders jagen hun eigen creaties na. Ze hopen dat Nintendo nog even hét bedrijf blijft dat water in wijn kan doen veranderen.

Terwijl voor gamers Pokémon GO nu al een doorslaand succes is, is het nog geen garantie dat het spelletje een melkkoe wordt voor Nintendo. In het nabije verleden kreeg de Japanse spelontwikkelaar het hard te verduren vooral na het Wii U debacle. Nu is de hoop op een definitieve terugkeer groot, analisten voorspellen dat dit de eerste stap is die Nintendo zal zetten in de mobiele en vooral lucratieve gamewereld.

Toch mogen niet teveel resultaten verwacht worden van Nintendo naar aanleiding van dit Pokémon GO succes. Nintendo heeft immers maar 32 procent van de Pokémon-franchise in handen. Niantic, die de meerderheid van dit succesverhaal in handen heeft, is dan weer nauw gelieerd met Google’s Alphabet.

 

(bron: forbes.com)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden