Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Opties pas interessant voor wie de gevaren kent

Beleggers die overwegen om hun geld te investeren in opties, let even goed op want er valt wat te rapen. En zeg nu zelf, welke belegger overweegt niet om opties op te nemen in zijn portfolio. Opties kunnen een zeer wijd spectrum aan investeerders bekoren. Maar elke belegger moet op elk moment zich bewust zijn van de gevaren. Dat ben je, toch?

Een zeer ruim aanbod aan verschillende soorten en types opties overspoelen de financiële markten. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het vinden in de vorm van een optie. Met dit uitgebreide gamma aan opties volgen er ook meer soorten risico’s en gevaren.

Als jouw risicotolerantie en de doelen die je stelt niet in overeenstemming zijn met de karakteristieken van opties, dan schuw je ze maar beter. Opties bieden een vlotte manier om jouw portfolio te diversifiëren en te beschermen. De identificatie van het risico is niet alleen ontdekken of het een hoog of laag risico betreft maar ook het type risico herkennen.

Identificeer het type risico

In elke discussie over risico’s moet de eerste vraag zijn: krijg je betrouwbare informatie? Als je luistert naar analisten uit het verleden of je volgt de massa, dan onderneem je acties op basis van de verkeerde informatie. Maar als je aandelen zorgvuldig kiest op basis van analytische criteria (fundamentele, technische of een combinatie van beiden) dan zijn jouw beslissingen al beter onderbouwd. Feiten dragen verder dan geruchten of meningen.

Maar zelfs indien informatie van een betrouwbare bron komt, dan nog is er waakzaamheid geboden. Om te bepalen hoe opties jouw portfolio kunnen verrijken, doorloop je best volgende 3 stappen:

  • Bestudeer alle mogelijke optiestrategieën

  • Bepaal jouw persoonlijke risicotolerantie

  • Bepaal én begrijp alle risico’s die gepaard gaan met opties

Het risico bij elke optiepositie is dat het onderliggende aandeel een of twee dingen zal doen. Een aandeel kan in een richting beweging wat je niet zag komen of een aandeel boekt misschien te weinig vooruitgang om winstgevend te zijn. Een uitgebreide studie van winst- en verlieszones voor je een positie bepaalt, is een slimme tactiek want het helpt jou bepaalde keuzes te maken.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden