Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Nieuwe Belgische staatsbon: amper wat rente

Er komt een nieuwe staatsbon aan: veel hoef je er niet van te verwachten. Een particuliere belegger zal er amper 0,6 procent bruto interest aan overhouden. In september was er zelfs helemaal geen uitgifte omdat de rente nog lager noteerde.

 Staatsbonnen: ze zijn niet meer wat ze ooit geweest zijn. Vroeger haalde een staatsbon makkelijk miljarden op maar door een dalende rente, daalde ook de populariteit van het product. Nu kan de overheid nog op enkele miljoenen rekenen.

Waarom geen staatsbon in september en nu weer wel?

In september stond de rente op tien jaar veel te laag. De rente op de staatsbon was bijgevolg veel te laag om aan te bieden aan particuliere beleggers. Het Agentschap van de Schuld besloot dan maar geen uitgifte te doen. Nu komen ze wel met een nieuwe staatsbon omdat de rente opnieuw aan het stijgen is. Een rechtstreeks gevolg van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de investeringsbeloftes van Donald Trump.

Beleggers in obligaties verlaten het product omdat er inflatie verwacht wordt in de VS. Doordat ze massaal de obligaties achter zich laten stijgt de rente opnieuw. Toch is de bruto rente van 0,6 procent op dit ogenblik nog niets om over naar huis te schrijven.

Je kan nog tot 2 december inschrijven op de nieuwe staatsbon. Een stormloop wordt allerminst verwacht.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden