Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Bel20 toch niet zo Belgisch als je denkt

De jaarlijkse herziening van de Bel20 levert een grondige herschikking op. Met het Nederlandse ING krijgt de 'Brusselse' beursbarometer voor het eerst een buitenlands zwaargewicht in de index.

Vooreerst stoot luierfabrikant Ontex de autospecialist D'Ieteren uit de Belgische beursbarometer. Voor Ontex is het een beloning voor de sterke resultaten sinds haar herintroductie op de beurs in 2014. De koersstijging werd mee mogelijk gemaakt dankzij een door de beleggers goed ontvangen overname in Mexico.

Andere nieuwkomers zijn de Nederlandse bankgroep ING en biottechnologiebedrijf Galapagos, die beiden hun hoofdnotering op de beurs van Amsterdam hebben. Blijkbaar zijn deze bedrijven voldoende 'Belgisch' om opgenomen te worden in de Bel20. Het reglement duidt immers aan dat buitenlandse bedrijven in de Bel20 kunnen opgenomen worden indien één derde van de balans of 15% van het personeel Belgisch is. Voor beide bedrijven is dat het geval. ING België, is een omvangrijke dochter van de Nederlandse bankgroep. Galapagos heeft haar hoofdkantoor in Mechelen.

Lees meer: Hoe wordt de Bel20 samengesteld?

Voor de intrede van ING en Galapagos verdwijnen de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd en de vastgoedgroep Befimmo uit de Bel20.

Voor elk bedrijf heeft een intrede in de Bel20 een niet onbelangrijk 'effect'. Het directe effect is de opname in diverse indexfondsen, in totaal zit er immers zo'n €1,3 miljard aandelenwaarde in. Daarnaast kan de internationale uitstraling voor Belgische (of Nederlandse) bedrijven voor een leveraged marketing effect zorgen. 

Bron: De Tijd

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden