Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Nederlandse euro wordt Belgisch

Een van de oudste Nederlandse bedrijven komt in Belgische handen. De KNM, de Koninklijke Nederlandse munt wordt overgenomen door de Groep Heylen. Daarmee komt het slaan van de officiële Nederlandse euromunten bij Belgen terecht.

KNM was de afgelopen jaren verlieslatend. Groep Heylen neemt de KNM nu over voor 3,6 miljoen euro. CEO Didier Clerx wil het bedrijf opnieuw rendabel maken. Daarvoor doet het bedrijf afstand van het huidige historisch pand. Heel wat wijzigen voor een bedrijf met zo’n lange staat van dienst. De Koninklijke Nederlandse Munt bestaat al sinds 1567.

De verkoop kadert in een grotere Nederlandse operatie. De overheid wil zoveel mogelijk af van de staatsbedrijven. Vandaar ook de tegenkanten tegen de overname van PostNL door het deels Belgische staatsbedrijf bpost. Goed nieuws dus voor Groep Heylen die een van de 10 kandidaten was voor de overname van KNM.

Groep Heylen uit Herentals heeft ervaring met het slaan van munten door de onderaanneming Maucqoy Token Company. Zij maken metalen jetons voor bedrijven.

(bron: De Standaard

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden