Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Minder geld op de spaarboekjes: gedaan met sparen?

Is er een kentering gekomen in ons spaargedrag? In oktober 2016 stond er “maar” 257,4 miljard euro meer op onze spaarboekjes. Betekent dit dat de Belgen andere spaar-en beleggingsproducten aan het opzoeken zijn? Misschien, maar er kan ook een andere verklaring zijn voor die daling van 2,7 procent.

In september daalde het spaargeld op Belgische spaarboekjes. En in oktober werd nog minder gespaard. Althans, stond er minder geld op de spaarrekeningen. De verklaring zou te zoeken zijn bij KBC. Daar werd beslist om spaargeld van bedrijfsklanten over te zetten op niet-gereglementeerde rekeningen. Concreet veranderde er eigenlijk weinig maar nu komen die bedragen niet langer voor op de statistieken van geparkeerde spaargelden.

De kentering komt er hoogstwaarschijnlijk niet door een drastische verandering in spaarmethodes bij Belgische huisgezinnen. Wat niet wegneemt dat er misschien wel een nieuw bewustzijn groeit bij de Belgische spaarders. De meeste spaarrekeningen bieden quasi geen rente meer en met een relatief hoge inflatie, trekken er vast enkele geduchte spaarders hun conclusies.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden