Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Miljonair David Bach leerde levensles in McDonald's

David Bach, een bekende selfmade miljonair, kreeg op zijn 7de al een belangrijke levensles. Een les die hij nooit zou vergeten en die hem bracht waar hij nu staat. En daar is hij tot vandaag de dag zijn grootmoeder dankbaar voor. Hoe een hamburger bij McDonald’s zijn leven veranderde.

Amper 7 jaar was David Bach toen zijn grootmoeder hem meenam naar de McDonald’s. De hamburger was maar een drogreden om haar kleinzoon mee te tronen. De echte reden was een wijze levensles. “Er zijn hier drie soorten mensen”, zei grootmoeder Bach. “Er zijn mensen zoals jij die hier wat komen eten, mensen die hier voor een minimumloon werken en mensen die eigenaar zijn van het restaurant”.

“Wie rijk wil worden, moet eigenaar worden. En daar zal je voor moeten sparen. Vanaf nu spaar je jouw zakgeld en alle andere extraatjes. En ik ga je helpen om deze zaak te kopen”, orakelde David Bachs oma. Het hamburgerrestaurant kocht Bach niet, maar hij knoopte de onderliggende les hard in de oren. Sparen en vervolgens investeren was dé manier om rijk te worden.

Vandaag verwondert de multimiljonair er zich over: zo weinig mensen hebben oog voor investeringen op langere termijn. Allemaal gaan ze voor de snelle harde dollars. Op zijn beurt geeft Bach beleggers en investeerders een belangrijke les mee: “Je bent veel beter af met een saaie en gebalanceerde benadering waarbij je systematisch iedereen twee weken investeert en de belegging levenslang met rust laat”, aldus Bach in een interview met Business Insider.

Bach is eveneens een adept van het pay-yourself-first-principe. Keer jezelf eerst een bedrag uit voor je begint aan de rest van het maandelijkse traject. Zelf spaarde hij 1 procent van zijn inkomen. Tegenwoordig slaagt hij er in om 20 procent aan de kant te zetten. Hiermee kan je aan het investeren zonder risico.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden