Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Leasinvest Real Estate meldt de ondertekening van een bindend compromis – met beperkte opschortende voorwaarden – voor de vestiging van een erfpacht van 99 jaar op drie van haar logistieke gebouwen te België aan een buitenlands vastgoedfonds tegen een waarde van meer dan € 60 miljoen, wat in lijn ligt met de geschatte reële waarde op 31 maart 2017.

De drie betrokken gebouwen, met een totaal van 80.000 m² opslagruimte en 8.000 m² kantoorruimte, zijn voor 100% verhuurd aan kwaliteitsvolle huurders en zijn respectievelijk gelegen te Tongeren (Heesterveldweg verhuurd aan SKF), Wommelgem (Nijverheidslaan verhuurd aan verschillende huurders o.a. Van Inn en Vanden Borre) en Neder-over-Heembeek (Canal Logistics fase 1, Vilvoordsesteenweg verhuurd aan o.a. AZG en Ziegler).

De verkoop zal leiden tot een lagere schuldgraad ten belope van ca. 2,5 procentpunten. Deze daling zal pas in de loop van het derde kwartaal merkbaar gezien de notariële akte zal verleden worden in de loop van het derde kwartaal van 2017.

De transactie wordt voor Leasinvest Real Estate begeleid door CBRE, Jones Lang Lasalle en advocatenkantoor Eubelius en voor het buitenlands vastgoedfonds door Savills.

Jean Louis Appelmans, Chief Executive Officer: “In combinatie met de reeds aangekondigde verkoop van het Vierwinden-gebouw te Zaventem, gerealiseerd op 13 juni 2017, en de geplande verkoop van het gebouw aan de Prins Boudewijnlaan te Kontich eind 2017, werd het grootste deel van onze logistieke vastgoedportefeuille in België vervreemd. De vrijgekomen financiële middelen zullen aangewend worden voor onze verdere groei in het kantoren- en retailsegment in overeenstemming met onze huidige geografische diversificatie.”

155 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden