Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Sinds 21 juni heeft KBC een proefproject opgezet waarbij bezoekers van de www.kbc.com-site bepaalde documenten kunnen checken op echtheid. De achterliggende technologie die daarbij gebruikt wordt, is de blockchaintechnologie. Enkel documenten, waarbij de melding "KBC biedt u de mogelijkheid om de echtheid na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity" verschijnt, kunnen op echtheid getest worden.

In deze tijden van fake news is het belangrijk dat een ontvanger kan checken of het nieuws en de verspreider van het nieuws authentiek zijn. KBC wil zich maximaal garant stellen voor het nieuws dat het verspreidt. KBC onderzoekt al langer de mogelijkheden van nieuwe technologieën en oplossingen, en heeft reeds ervaring opgedaan met blockchaintechnologie (onder meer via KBC Trade Finance en Bolero Crowdfunding). KBC wenst na te gaan hoe de blockchaintechnologie kan ingezet worden om de echtheid van door KBC uitgegeven documenten te waarborgen. Het project en de reacties van de gebruikers zullen grondig geëvalueerd worden.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Persberichten en presentaties zullen eenvoudig gecheckt kunnen worden op echtheid. De echtheid kan enkel gecheckt worden voor pdf-documenten die gepubliceerd worden op deze website (www.kbc.com) én waarin uitdrukkelijk vermeld staat "KBC biedt u de mogelijkheid om de echtheid na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity.

 

230 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden