Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Vanaf dit jaar, en behoudens uitzonderlijke of onvoorziene omstandigheden, zal KBC elk jaar

  • een interim dividend van 1 euro per aandeel uitkeren in de maand november van het boekhoudkundig jaar
  • en daarnaast een finaal dividend na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Het interim dividend zal een voorschot zijn op het totale dividend.

KBC Groep bevestigt vandaag ook zijn dividendbeleid nl. de uitkeringsratio zal ten minste 50% (d.i.. dividend + additional tier-1 (AT1) coupon) van de geconsolideerde winst bedragen. 

De invoering van een interim dividend zorgt voor een meer doorheen het jaar gespreide cash flow aan de aandeelhouders.

Johan Thijs, CEO KBC Groep: ‘KBC Groep herbevestigt vandaag zijn huidig dividenduitkeringsbeleid van minstens 50% van de geconsolideerde winst (d.i. dividend + AT1 coupon). Nieuw is dat we voortaan in november een interim dividend uitbetalen, van 1 euro cash per jaar, als voorschot op het finale dividend. Op die manier zorgen we voor een beter gespreide cash flow naar de aandeelhouders.”

Tijdens zijn vergadering van 10 augustus 2016, heeft de Raad van Bestuur van KBC een interim dividend van 1 euro per aandeel goedgekeurd. Dit interim dividend zal uitbetaald worden op 18 november 2016*. Dankzij deze betaling is er een evenwichtiger spreiding van de uitbetaling van interim dividend en finaal dividend doorheen het jaar.

Dividend- en interim dividendvoorstellen houden altijd rekening met netto inkomsten, (eventuele) uitzonderlijke resultaten, de economische context, verwachtte toekomstige kapitaalvereisten en beschikbare groeiopportuniteiten (zowel organische groei als acquisities). 

De betalingen per aandeel zijn brutobedragen die nog onderhevig zijn aan de Belgische roerende voorheffing. Het finale dividend is onderhevig aan de goedkeuring van de Algemene Aandeelhoudersvergadering.

*Ex-coupondatum 16 november 2016, Record date 17 november 2016 en betaaldatum 18 november 2016.

996 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden