Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
De jongste selfmade miljardair ter wereld: John Collison

De Ier John Collison is voortaan de jongste selfmade miljardair. Zonder diploma en amper 26 jaar oud. Samen met zijn broer Patrick (28) richtte hij Stripe op. Beide broers zijn vandaag elk 1,1 miljard dollar waard.

Hun eerste strepen verdienden ze toen John en Patrick respectievelijk 17 en 19 jaar oud waren. In 2007 richtten ze Shuppa op. Na de overname door Auctomatic ontvingen ze 5 miljoen dollar. Slechts 3 jaar later kwamen ze aandraven met een nieuwe initiatief: Stripe.

Met Stripe introduceerden de Ierse broers een online betaalplatform. Grote spelers zoals Facebook en Adidas behoren tot hun klanten. Hiermee gaan ze rechtstreeks in concurrentie met PayPal. Het bedrijf groeit stelselmatig en ondertussen hebben ze wereldwijd meer dan 500 werknemers in dienst.

In het begin deden John en Patrick Collison alles zelf. Ze stonden in voor de verkoop, de marketing en de programmatie van hun tool. Zowel John als Patrick zijn, zoals dat heet, dropouts. Voortijdig verlieten ze de schoolbanken. John zette zijn studies aan het prestigieuze Harvard stop en Patrick zei het MIT vaarwel.

Nu Google zijn oog liet vallen op Stripe, schoten de aandelen de lucht in. Waardoor de broers de facto miljardairs zijn. Stripe wordt vandaag op 9,2 miljard dollar geschat.

(Bron: forbes.com)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 7.912 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden