Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Johan Cruijff inspireert beleggers een laatste keer

De Nederlandse voetballegende Johan Cruijff stierf donderdag 24 maart aan de gevolgen van longkanker. Zeer snel na de bekendmaking van zijn overlijden, gingen de aandelen van Ajax, genoteerd op de Amsterdamse beurs, prompt de hoogte in. Een nogal opmerkelijk verschijnsel met een wel heel bijzondere reden.

Rond half twee in de namiddag maakte de familie van Johan Cruijff bekend dat de legendarische nummer 14 overleden was na een korte strijd tegen longkanker. Cruijff, die een heldenstatus had na zijn doortocht bij de voetbalclubs Ajax en Barcelona, stierf op 68-jarige leeftijd. Quasi onmiddellijk na de bekendmaking van zijn dood stegen de aandelen van voetbalclub Ajax Amsterdam. Waarom stegen de aandelen, die voorts een relatief kalm bestaan leiden op de beurs, nu zo abrupt?

Beleggers hadden het wel voor Johan ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ Cruijff. Als eerbetoon kochten ze massaal aandelen van Ajax. En dat deden ze per 14. Het rugnummer waarmee hij zich in de eregalerij van beste voetballers ter wereld schoot. Een laatste hommage aan een icoon.

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.099 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden