Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Is investeren in studentenkamers interessant?

Vastgoedbeleggingen heb je in alle maten en gewichten: een investering in studentenkamers is dan misschien een kleinere maat maar voor heel wat investeerders is dit op het lijf geschreven. De vraag die heel wat vastgoedbeleggers interesseert: waarom zou ik investeren in studentenkamers?

Het investeren in studentenkamer is een booming business. Een studentenkamer huren gaat in tegen de natuur van heel wat ouders. Ze kregen de idee al ingepompt toen het nog ging over een eigen woning: kopen is altijd beter dan huren. Bizar genoeg volgt ook een heel deel van de huiseigenaren die logica niet als het gaat om een studentenkamer voor dochter of zoon. Is de stap te groot? Is de investering te groot? Geloven ze niet in het rendement?

Enkele voordelen van het investeren in een studentenkamer

Allereerst zijn er de huuropbrengsten. Wie een studentenkamer koopt voor zijn kinderen, hoeft al geen huur te betalen. Wie meerdere studentenkamers bezit, strijkt zelfs huuropbrengsten op. Ten tweede is er de meerwaarde bij de verkoop van een studentenkamer. Voor je de beslissing neemt om te verkopen, dan kijk je best even de demografie na. Een grote instroom aan nieuwe studenten verzekert jou van een aanvaardbare bezettingsgraad, wat een extra meerwaarde kan betekenen op het moment dat je beslist om te verkopen.

Ook wanneer je koopt hou je best rekening met een aantal tips om het meest geschikte pand te vinden, locatie is daarvan een ingrediënt. Leuven of Gent is een heel ander type van studentenstad dan pakweg Roeselare of Kortrijk. Niet onbelangrijk voor wie wil investeren in studentenkamers.

(Lees ook: Beleggen in studentenresidenties)

Investeren in studentenkamers kan enkele vormen aannemen. De aankoop, verhuur en verkoop van studentenkamers is maar een soort van vastgoedbelegging in studentenkamers. Een investering in een vastgoedvennootschap met specialisatie studentenhuisvesting is een andere. Zo bestaan er wel enkele (zoals Quares of het beursgenoteerde Xior).

Op die manier ben je niet afhankelijk van een fysiek pand wat gepaard gaat met een aantal zorgen: bezettingsgraad, vinden van nieuwe huurders, herstellingswerken, belastingen, geëmmer van allerlei allooi en ga zo maar door. Deze vastgoedvennootschappen willen enkel jouw geld en jij wil enkel hun rendement: behoorlijk eenvoudig verhaal. Bovendien zijn het specialisten op hun terrein en bieden ze aan wat de markt vraagt.

3185 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 19.578 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden