Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Introduceert de Google-oprichter binnenkort een vliegende wagen?

Vergeet de autonome wagens. Intussen investeert de medeoprichter van Google, Larry Page, al jarenlang in twee persoonlijke en geheime start-ups die heel wat opwindender en veelbelovender zijn: de vliegende auto’s.

Een van die twee startups luidt naar de naam Zee.Aero en werd in 2010 gelanceerd met als plan: “het maken van een klein, volledig elektrisch aangedreven vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen”. Kortom, een vliegende wagen. Het hoofdkwartier van Zee.Aero bevindt zich net naast Google. Geen enkele werknemer van Google wilde tot op heden vragen beantwoorden over deze mysterieuze startup.

Nu blijkt dat de startup helemaal geen deel uitmaakt van Google. Larry Page zelf gaf meer details over wat zijn doel is met Zee.Aero. Van in het begin wordt dit nieuwe bedrijf integraal gesponsord met privé-kapitaal van Page. Werknemers bij het geheime project spraken nooit over Larry Page maar wel over Gus (Guy Upstairs - de gast boven).

Werknemers van Zee.Aero worden enkel toegelaten tot de eerste verdieping van het bedrijf. Wat boven gebeurt is voor iedereen een geheim. Ondertussen is het duidelijk dat Page ongeveer 100 miljoen dollar in zijn hobbyprojectje pompte. Toch probeert hij alles angstvallig toe te dekken. Volgens Bloomberg gaf hij ooit te kennen dat mocht zijn naam verbonden worden aan het project, hij zich terugtrok. Momenteel ontwikkelde Zee.Aero twee prototypes en ondernamen ze zelfs al enkele testvluchten.

Omdat één vliegende-wagen-startup niet genoeg is voor Larry Page ondersteunt hij nog een tweede ambitieus project namelijk Kitty Hawk. De verbintenis tussen Google en Kitty Hawk is wat groter en vooral ook openlijker. Met een uitwisseling van onder meer werkkrachten kan de kruisbestuiving moeilijk ontkend worden. Vooral de GoogleX, de geheime divisie, heeft wat in de pap te brokken bij Kitty Hawk.

Larry Page staat zeker niet alleen met z’n droom. Ook SpaceX-oprichter Elon Musk toont heel wat interesse in vliegende auto’s. Page geeft trouwens openlijk toe dat hij geïnspireerd raakte door de risico’s die Musk durfde nemen. Page, Musk en alle anderen raakten sterk bezeten van het idee om persoonlijke luchtvaartoplossingen te bieden.

Hoewel bronnen hardnekkig 2017 blijven vooropstellen als haalbare deadline voor de vliegende auto’s, is er momenteel nog niet veel van te merken. Enkele conceptwagens, maar meer werd nog niet voorgesteld aan het grote publiek. In het kort: vliegende auto’s zijn erg moeilijk te verwezenlijken maar als Larry Page Google aan zijn kant kan krijgen, dan zijn de vliegende wagens misschien wel dichterbij dan we zouden denken.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden