Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Internetveiligheid trekt steeds vaker aandacht van beleggers

Internetveiligheid is een van de grootste bezorgdheden van rijke mensen. Volgens Morgan Stanley hebben vermogende personen meer angst voor de veiligheid van hun online data dan voor terrorisme of een dodelijke ziekte.

Meer dan 80 procent van de ondervraagden erkenden hoe moeilijk het was om hun online identiteit te beschermen voor diefstal door de snelle technologische (r)evoluties. Meer dan de helft vreest zelfs slachtoffer te worden zonder dat ze het zelf weten.

Waarom internetveiligheid aan belang wint

Er zijn heel wat verschillende soorten cybermisdaden die een impact kunnen hebben op een mensenleven. Maar vooral vermogenden zijn zeer kwetsbaar. Cybercriminelen gaan erg ver om geloofwaardige mails uit te sturen uit hun naam. Of om slachtoffers geld te doen storten op een buitenlands rekeningnummer. De Amerikaanse FBI hield cijfers bij: Op minder dan 3 jaar tijd meldden zich meer dan 17.000 slachtoffers voor een totale waarde van 2,3 miljard dollar.

Financiële adviseurs spelen een intieme rol in de financiën van vermogenden. Ze zijn in een positie waarbij ze cyberveiligheid serieus moeten nemen om te waken over de veiligheid van hun klant. Een aanzienlijk verlies zou zowel de klant als de financiële adviseur schade berokkenen.

Cybercriminaliteit als sector

Bewaking van data en persoonlijke gegevens is in deze hoogtechnologische tijden een business geworden. Vooral de rijken der aarde hebben er heel wat voor over om op een veilige manier gebruik te maken van internetdiensten.

Voor beleggers loeren heel wat interessante kansen om de hoek. Op de Amerikaanse Nasdaq noteren heel wat bedrijven gespecialiseerd in internetveiligheid zoals Symantec, Check Point, Fortinet en Proofpoint.

Palo Alto Networks is nog zo’n klepper. Die vind je terug op de New York Stock Exchange. Je hoeft niet per se aandelen te kopen van deze bedrijven. Je kan ook opteren voor een ETF waarbij je belegt in de sector in plaats van een individueel aandeel. Denk maar aan First Trust Nasdaq Cybersecurity ETF of PureFunds ISE Cyber Security ETF.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.084 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden