Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
In welke staat koop je een oldtimer?

Zie je in klassieke auto’s niet alleen pure schoonheid maar ook een interessante vorm van beleggen? Heb je je oog laten vallen op een klassieke vierwieler en staat deze oldtimer je tegemoet te glimmen in de showroom? Bedenk dan goed dat de technische en algehele staat van oldtimers een belangrijke overweging is bij de aanschaf ervan.

Groot aanbod

Een korte blik op internet leert dat er een groot aanbod is van klassieke wagens, variërend van goedkope sloopauto’s tot zeer kostbare pronkstukken in perfecte conditie. De concours staat van oldtimers uit de hoogste prijscategorie lijkt wellicht aantrekkelijk maar bedenk wel dat de kans groot is dat zo’n kostbare investering op de korte termijn weinig of geen rendement zal opleveren, tenzij er de zekerheid is dat de auto snel met winst kan worden doorverkocht. Ook dien je over aanzienlijke financiële middelen te beschikken om zo’n dure aankoop te kunnen doen.

Prijsontwikkeling

Op de lange termijn kan de aanschaf van een topmodel evenwel uiterst lucratief zijn, zo leert een blik op de historische ontwikkeling van prijzen in de afgelopen 15 jaar. De top van de markt lijkt dus vooral interessant voor de meer kapitaalkrachtige belegger die de tijd en het geduld heeft om zijn investering te laten renderen.

Vakkennis & vaardigheden

Behalve tijd en geld zijn ook vakkennis en technische vaardigheden zeer belangrijke factoren. Weet je alles van Weber carburateurs, ouderwetse chokes en klassieke aandrijfassen, dan is de aankoop van een goedkope sloopauto wellicht een interessante optie. Zelf een complete garage inrichten om een klassieke wagen te restaureren en te onderhouden kan een dure aangelegenheid zijn. Denk daarom eens aan de diverse clubs van enthousiaste sleutelaars waar je terecht kunt voor advies, gereedschap en ruimte om aan je klassieker te werken. Staat je oldtimer daar op de brug dan ben je al snel gezellig met andere liefhebbers aan het sleutelen en wordt er volop gediscussieerd over jullie favoriete liefhebberij.

Restauratie

Bedenk wel dat met een complete restauratie van een wrak uit een boerenschuur veel tijd gemoeid is. Niet alleen het technisch gedeelte van de wagen moet vaak helemaal gereviseerd en vernieuwd worden maar ook het plaatwerk verkeert vaak in slechte staat. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zo’n grondige restauratie uit te besteden aan een specialist, maar laat dan wel vooraf een duidelijke en gedetailleerde prijsopgave opstellen om onaangename financiële verrassingen achteraf te voorkomen. Het goedkope segment is vooral aantrekkelijk voor de echte liefhebber met verstand van autotechniek die voor een klein bedrag een grote slag wil slaan!

Rijdende oldtimers 

Naast prijzige klassieke wagens in perfecte conditie en goedkope wrakken in deplorabele staat zijn er ook heel veel oldtimers te koop waarmee je voor een relatief gering bedrag meteen een fraaie en rijdende klassieker bezit. De technische staat van oldtimers uit deze categorie is vaak verrassend goed en zo’n leuke investering in een aantrekkelijk product kan op termijn ook nog eens heel lucratief blijken te zijn. Zulke wagens worden veelal door in oldtimers gespecialiseerde autobedrijven aangeboden, maar het kan ook interessant zijn om eens een veiling te bezoeken en daar je slag te slaan. Voor veel liefhebbers van klassiekers is de speurtocht naar de klassieke auto van hun dromen een belangrijk onderdeel van hun hobby. Investeren in een oldtimer biedt geen zekerheid omtrent het rendement, maar ook als de opbrengst op termijn tegenvalt kun je rondrijden in een prachtige klassieker!

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden