Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Hoeveel verdienen gouden medaillewinnaars aan hun overwinning?

Een gouden medaille winnen op de Olympische Spelen is een levensbelangrijke gebeurtenis in de carrière van een sporter. Je kan daar maar moeilijk een prijs op kleven. Afhankelijk van jouw land, krijg je nog een financieel duw(tje) in de rug. Een overzicht van de bonussen die gouden medaille winnaars mogen verwachten.

De Singaporese zwemmer Joseph Schooling, die er in slaagde om recordhouder Michael Phelps te kloppen, sprong een gat in de lucht. De motieven voor die sprong waren niet louter sportief van aard. Ook financieel doet de jonge sporter een bijzonder goede zaak. Hij strijkt met zijn gouden medaille, naast de eer, ook nog eens 1 miljoen Singaporese dollar op. Omgerekend komt dit neer op 750.000 dollar. Indonesiërs moeten het met ongeveer de helft stellen, 383.000 dollar. De effectieve waarde van een olympische medaille verzinkt dan in het niets. 

Bonus voor gouden medaillewinnaars

Een Amerikaanse sporter op het hoogste schavotje kan een bonus van 25.000 dollar binnenrijven. Een Belgische winnaar krijgt 50.000 euro bruto, zilver is 30.000 euro waard en voor brons krijg je 20.000 euro. Ploegsporters, zoals het hockeyteam, mogen rekenen op 12.500 euro per teamlid.

Opmerkelijk is dat de Britten, Zweden en Noren helemaal geen bonus geven aan de medaillewinnaars. En in Zuid-Korea: daar worden medaillewinnaars vrijgesteld van de dienstplicht.


(bron: MarketWatch)

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden