Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Hoe kan je beleggen in Bitcoins? Volg dit stappenplan

Nu Bitcoin op een historisch record staat, willen steeds meer beleggers investeren in Bitcoin. Zelfs beleggers die voorheen niet zo veel zagen in deze digitale munt, zijn door de hoge koersen en medio rendementen nu toch plots geïnteresseerd. Wil jij ook in Bitcoins beleggen maar weet je niet zo goed hoe hier aan te beginnen? Volg dan ons eenvoudig stappen om te investeren in Bitcoin?

Stap 1: Verdiep je in de Bitcoin

Een slimme belegger investeert alleen in een beleggingsproduct dat hij begrijpt. Nu is dat niet anders met een digitale munt. Wil je in  Bitcoin investeren, dan ken je best iets van cryptocurrencies en hoe deze worden uitgegeven en verhandeld. Ook is het belangrijk de wereld van de Bitcoin te begrijpen, want alleen dan kun je op de juiste manier in deze digitale munt investeren.

Lees meerBitcoin - Alternatieve of risicovolle belegging?

Stap 2: Maak een plan

Als je precies weet wat de Bitcoin voor digitale munt is en hoe deze munt in elkaar zit, maak dan een beleggingsplan op. Bepaal eerst hoeveel geld je in deze digitale munt wil steken. Uiteraard beleg je alleen met geld dat je kunt missen. Weet je hoeveel geld je in de Bitcoin wil investeren, dan schets je een helder doel voor jezelf. Wil je in Bitcoins investeren omdat je gewoon nieuwsgierig bent naar deze munt of wil je hier echt een specifiek return mee behalen? Op basis van jouw doel bedenk je een strategie, om in de juiste manier in de digitale munt te investeren.

Stap 3: Kies een digitale portemonnee

Als je Bitcoins koopt, moet je deze ergens in kunnen bewaren. Omdat het om een niet-fysieke munt gaat, heb je een niet-fysieke portemonnee nodig voor jouw Bitcoins. Deze portemonnee wordt ook wel de digitale Bitcoin portemonnee of ‘wallet’ genoemd.

Er zijn verschillende soorten Bitcoin portemonnees. Denk hierbij aan mobiele portemonnees, desktop portemonnees, online wallets en hardware wallets. Verdiep je in de verschillende Bitcoin portemonnees die beschikbaar zijn. Door je in alle portemonnees te verdiepen, kom je er vanzelf achter welke ‘wallet’ het beste bij jou past. Vervolgens zorg je ervoor dat je zo’n ‘wallet’ krijgt, zodat je jouw aangekochte Bitcoins veilig kunt bewaren. Indien jij de enige bent het wachtwoord tot je digitale portemonnee, verlies je wachtwoord niet anders kan je onherroepelijk nooit meer aan je bitcoins.

Lees meerWat gebeurt er met je Bitcoins wanneer je komt te overlijden?

Stap 4: Maak een account bij een marktplaats voor digitale munten

Nu je een digitale portefeuille hebt, kan je bijna starten met het kopen van Bitcoins. Hiervoor dien je je eerst aan te melden op een digitale marktplaats waar je eerst je geld dient te storten, zodat je kan starten met het kopen van Bitcoins. Vergelijk zeker ook transactiekosten, die kunnen aardig verschillen.

Stap 5: Koop een kleine hoeveelheid Bitcoins

Heb je een digitale portemonnee en een account bij een marktplaats voor cryptocurrencies, dan kan starten met het kopen van Bitcoins. Wij raden je aan om in eerste instantie een kleine hoeveelheid Bitcoins te kopen, simpelweg om te testen of het kopen van de Bitcoins goed gaat. Geef bijvoorbeeld eerst € 10 uit, ook als je eigenlijk € 500 euro aan Bitcoins wil kopen. Door met een klein bedrag Bitcoins te kopen voor je een grote uitgave doet, kan je testen of het aankopen van de digitale munt vlot gaat bij de gekozen broker.

Daarna kan je ervoor kiezen om de Bitcoins bij de broker te laten staan, dan wel te transfereren naar je eigen beveiligde digitale wallet.

Stap 6: Hou de markt in de gaten

Heb je Bitcoins gekocht, dan is het zaak de markt goed in de gaten te houden en slim op de marktontwikkelingen in te spelen. Heb je een hele actieve beleggingsstrategie, dan houd je de markt ieder uur nauwgezet in de gaten. Is jouw strategie wat passiever, dan kan je zelf ook wat passiever zijn. Houd wel altijd jouw beleggingsdoel in je achterhoofd (stap 2), zodat je in Bitcoins belegt zoals je vooraf had bepaald in de digitale munt te willen beleggen.

Is het moment daar, dan verkoop je jouw Bitcoins weer. Je kan er natuurlijk ook opteren om slechts een deel van je Bitcoins te verkopen, zodat je nog wat digitale munten over houdt. Ben je meer een actieve trader? Dan is het mogelijk om je Bitcoins op een gunstig moment te verkopen en later weer op een gunstig moment te kopen.

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden