Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Wat is high frequency trading of flitshandel?

High frequency trading is een computergestuurd platform waarbij heel krachtige computers grote aantallen transacties aan een ontzettend hoge snelheid versturen. Daarbij maakt het platform gebruik van ingewikkelde algoritmes om zo verschillende markten te analyseren. Aandelenhandelaars met de grootste snelheid kunnen de grootste winsten maken. De strijd om de snelste verbinding tart elke verbeelding.

Snelheid op een aandelenbeurs is een zeer belangrijke factor. In spelen op wijzigende koersen kan in enkele minuten, zelfs seconden, vele honderdduizenden euro’s op leveren. Dankzij of door de digitalisering van de aandelenhandel is de snelle aan- en verkoop van aandelen verder verfijnd. Nu is een milliseconde al van belang. High frequency trading of flitshandel speelt hier op in.

High frequency trading is volledig geautomatiseerd. Krachtige computers kopen en verkopen binnen de seconde aandelen. De transacties worden volledig aangestuurd door ingewikkelde algoritmes. Een koers kan snel wijzigen, daarom is het belangrijk om er ogenblikkelijk op in te spelen. Die flitsende handel zorgt voor een andere manier van traden.

Dichtbij Wall Street

Elk aspect binnen high frequency trading is van belang. Elke seconde kan het verschil tussen winst of verlies betekenen. Daarom worden waanzinnige inspanningen geleverd om te beschikken over de best hard- en software. Computers worden speciaal ontwikkeld om genoeg rekenkracht te hebben om de snelste transacties te halen. Programmeurs worden gelokt met fabelachtige lonen om snellere algoritmes te ontwikkelen. Maar high frequency traders kopen ook ganse gebouwen met als doel er servers in onder te brengen.

De servers, waarop een platform actief is, kan de tijd tussen de opdracht en de transactie aanzienlijk verkleinen. Opnieuw een winst van een tiende van een milliseconde. In de Verenigde Staten is momenteel drie van de vier transacties het resultaat van flitshandel. Brokers kunnen dus niet achterblijven. En verwacht wordt dan ook dat hun aandeel nog zal toenemen.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden