Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Groupe Bertrand en Groupe Flo hebben een akkoord bereikt met Financière Flo, de meerderheidsaandeelhouder van Groupe Flo, en de banken van Groupe Flo over de herstructurering van de bankschuld van Groupe Flo en haar overname door Groupe Bertrand.

Deze transactie laat Groupe Flo toe om aan te sluiten bij een vooraanstaande industriële groep met een bewezen ervaring op het vlak van integratie, beheer en ontwikkeling van horecabedrijven, al dan niet in moeilijkheden. Groupe Bertrand heeft ook een uitgebreide ervaring in het beheer van restaurantformules in verschillende segmenten, zowel in eigen beheer als in franchise.

In het kader van deze transacties, en onder voorbehoud van de verwezenlijking van de opschortende voorwaarden, zal Financière Flo overgenomen worden door Groupe Bertrand voor één symbolische euro. Financière Flo wordt gecontroleerd voor 66% door GIB (gezamenlijk gecontroleerd door Ackermans & van Haaren en de Nationale Portefeuillemaatschappij) en 34% door Tikehau Capital.

De investering in Groupe Flo / Financière Flo vertegenwoordigde op 31 december 2016 nog een boekwaarde van ongeveer 8 miljoen euro in de geconsolideerde rekeningen van AvH. Na de herstructureringen zal Ackermans & van Haaren nog een blootstelling hebben van 2 miljoen euro onder de vorm van een lening aan Groupe Flo.

Groupe Flo wordt reeds een aantal jaar geconfronteerd met een ongunstige macro-economische omgeving, de gevolgen van opeenvolgende terroristische aanslagen en de daarbijhorende moeilijkheden om zich structureel aan te passen aan een snel veranderende sector. Ackermans & van Haaren ziet de overname door Groupe Bertrand als een echte kans voor Groupe Flo om een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis aan te vatten. Dit biedt ook voor de werknemers van het bedrijf nieuwe en positieve perspectieven.

242 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden