Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Mechelen, België; 6 september 2016: Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt vandaag aan dat de Europese Commissie (EC) GLPG1690 het statuut ‘weesgeneesmiddel’ heeft gegeven voor de behandeling van patiënten met idiopathische longfibrose (IPF).

IPF is een chronische, progressieve fibrotische afwijking in de longen die vooral voorkomt bij volwassen boven de 40 jaar. IPF komt voor bij minder dan 30 op de 100.000 mensen, in zowel Europa als de Verenigde Staten: dit kwalificeert de ziekte als ‘zeldzaam’. Tot op heden is er nog geen medicijn dat IPF kan genezen.

Om de farmaceutische industrie te stimuleren om ook medicijnen voor kleine groepen patiënten te ontwikkelen en op de markt te brengen, biedt de EC een aantal maatregelen aan die de ontwikkeling van deze weesgeneesmiddelen voor zeldzame ziekten in de Europese Unie (EU). Deze maatregelen omvatten specifiek wetenschappelijk advies gedurende de ontwikkelingsfase, en 10 jaar marktexclusiviteit als het medicijn op de markt is. In de EU worden weesgeneesmiddelen goedgekeurd via de gecentraliseerde procedure, bovendien is deze procedure goedkoper voor weesgeneesmiddelen.1

“We zijn blij dat de EC het potentieel van GLPG1690 als een nieuw medicijn voor IPF-patiënten in Europa onderkent. De volgende stap is de aanvraag voor de status van weesgeneesmiddel bij de Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten,” zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos.

GLPG1690 wordt op dit moment bestudeerd in FLORA, een gerandomiseerde, geblindeerde en placebo-gecontroleerde fase 2a studie gedurende 12 weken bij 24 patiënten met IPF. Galapagos verwacht de resultaten in het tweede kwartaal van 2017 te kunnen rapporteren. GLPG1690 is een klein molecuul remmer van autotaxine en in volledig eigendom van Galapagos.

Vandaag om 16.30 uur CET presenteert Galapagos ‘Strong reversal of the lung fibrosis disease signature by autotaxin inhibitor GLPG1690 in a mouse model for IPF’ op het European Respiratory Society Congress in Londen.

527 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden