Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Financiële geletterdheid maakt deel uit van de eindtermen van middelbareschoolstudenten en is een van de focusdomeinen in het duurzaamheidsbeleid van KBC.

KBC ontwikkelde daarom initiatieven om de financiële kennis, vooral bij jongeren, verder te verbeteren. Via Get-a-Teacher hebben scholen de mogelijkheid om een lesgever te ‘bestellen’ bij KBC. Die lesgever is een KBC-medewerker die daarvoor werd gescreend en geselecteerd.

Het is een gratis, compleet vrijblijvend aanbod voor KBC-klanten én niet-klanten en is gescheiden van de commerciële communicatie van KBC Bank. In de lespakketten komen geen KBC-logo’s voor, noch worden KBC-producten of -diensten genoemd, laat staan gepromoot. De idee werd ontwikkeld voor het Nederlandstalige landsgedeelte.

De jongste jaren kreeg KBC steeds vaker de vraag van secundaire scholen en hogescholen om les te komen geven over bankzaken. KBC maakt daarom werk van een verdere stroomlijning van de huidige inspanningen.

Daniel Falque, CEO van KBC divisie België: “KBC wil zijn maatschappelijke rol opnemen en zich engageren voor de financiële geletterdheid van jongeren. Met Get-a-Teacher brengt KBC de financiële expertise die het in huis heeft tot in de klas. Het initiatief kan rekenen op een onverhoopte interesse. Niet alleen scholen zijn vragende partij, maar we krijgen ook aanvragen van ziekenhuizen, non-profit, en andere verenigingen. Zoveel zelfs dat de agenda voor dit schooljaar al zeer goed gevuld is. Een duidelijk teken dat dit initiatief beantwoordt aan een reële behoefte. KBC hoopt met dit duurzame initiatief een positieve impact te hebben op de samenleving.”

487 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden