Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Gepeste jongen maakt game en is nu miljonair

Twaalf jaar was de Nederlandse Ricky Pietens toen hij uit verveling een computerspelletje begon te programmeren. Nu is de jonge gast 24 jaar en kan hij zichzelf miljonair noemen. En met een omzet van een half miljoen euro paar jaar, blijft het hard gaan voor de kerel.

Met zijn blonde krullen en zijn bril was Ricky Pietens een makkelijk slachtoffers voor pestkoppen. En dat woog zwaar door op de jonge tiener. Hij trok zich steeds vaker terug op zijn zolderkamer. Naar het zwembad ging hij niet langer, en verjaardagsfeestjes woonde hij ook al niet meer bij. Heel wat vrije tijd die hij besteedde aan de ontwikkeling van een spelletje.

Maar de jonge kerel was ambitieus en verbeterde zijn online computerspel alsmaar. Mafiaway, zoals hij het doopte, kreeg steeds meer spelers. En Pietens verfijnde het spel met tal van opties. Dit ging al snel ten koste van zijn schoolresultaten. De explosieve populariteit van Mafiaway verplichtten hem zelfs om zijn middelbare studies stop te zetten. Vandaag heeft Pietens nog geen seconde spijt van die beslissing.

Omzet van een half miljoen euro

36.000 spelers wagen zich aan het spel en voelen zich dagelijks even een echte mafioso. Om verder te evolueren in het spel schaffen ze credits aan. En daar schuilt de grote winst van Pietens in. Voor zijn onderneming liggen de kosten ontzettend laag. Met een goede computer en een internetverbinding komt hij al een heel eind. Momenteel draait Mafiaway een omzet van ongeveer 500.000 euro per jaar. Leuk bedrag voor een 24-jarige zonder diploma.

Ricky Pietens runt het bedrijf nog steeds vanuit het ouderlijke huis in de Nederlandse gemeente Oldekerk. Zelf eens het spel spelen? Registreren kan op http://www.mafiaway.nl

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden