Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Vanaf 1 januari 2017 geen speculatietaks meer

Dat er een eind komt aan de speculatietaks, zoveel is zeker. Hoe de speculatietaks precies ging verdwijnen, daar bestond nogal wat onenigheid over. Nu schepte Minister Van Financiën Johan Van Overtveldt duidelijkheid. Meerwaarden op aandelen verkocht na 1 januari 2017, daar hoeft de belegger geen speculatietaks op te betalen.

Al van bij de start stond de speculatietaks ter discussie. De meerwaarde op aandelen die gekocht en verkocht werden binnen een termijn van zes maanden waren onderhevig aan de belasting van 33 procent. Heel wat beleggers verlieten de beurs met drastische gevolgen voor de inkomsten van de overheid. De speculatietaks haalde een fractie van het vooropgestelde bedrag en ook de beurstaks viel dramatisch terug.

Lees meer: Alles wat je wil weten over de speculatietaks

Van Overtveldt besliste al snel om een eind te maken aan de speculatietaks. Maar wat met aandelen die eind 2016 gekocht worden en begin 2017 al weer van de hand gedaan worden? Daar is nu duidelijkheid over: de meerwaarden blijven onaangeroerd en kunnen dus verkocht worden zonder dat er 33 procent van de meerwaarden wordt ingehouden.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden