Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Mechelen, België; 15 juni 2016: Vanuit New York presenteert Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) vandaag haar R&D strategie, aandachtsgebieden en nieuwste resultaten uit de verschillende programma’s in ontstekingsziekten en fibrose.

Galapagos rapporteert dat GLPG2222, de eerste early binding (C1) corrector, veilig is bevonden in een Fase 1 studie in gezonde vrijwilligers. GLGPG2222 is eerst getest in enkelvoudig doseringen tot 800 mg, daarna in eenmaal daagse doseringen tot 600 mg gedurende 14 dagen in een dubbelblind, placebo-gecontroleerde studie. Het kandidaatmedicijn bleek veilig en werd goed verdragen in de bestudeerde doseringen. Opname van GLPG2222 was snel en gunstig. De medicijneigenschappen van GLPG2222 ondersteunen verder onderzoek in een eenmaal daags doseringsschema. De corrector GLPG2222 gaat samen met potentiator GLPG2451 onderzocht worden in gezonde vrijwilligers. GLPG2222 is een van de kandidaten voor de drievoudige combinatietherapie die Galapagos en AbbVie ontwikkelen, gericht op de behandeling van 90% van alle CF patiënten.

In haar artrose-programma rapporteert Galapagos dat GLPG1972, gepartnerd met Servier, een opvallende biomarkerreactie laat zien, indicatief voor de remming van kraakbeenafbraak. GLPG1972 bleek veilig en werd goed verdragen in gezonde vrijwilligers in een Fase 1 studie. Het kandidaatmedicijn heeft gunstige farmacokinetische eigenschappen. Het werkingsmechanisme van GLPG1972 wordt niet vrijgegeven. Galapagos en partner Servier plannen nu patiëntenstudies voor de verdere ontwikkeling van GLPG1972 in artrose. Galapagos heeft de commerciële rechten voor de Verenigde Staten behouden in de artrose-samenwerking met Servier.

Verder kondigt Galapagos de nominatie aan van twee nieuwe preklinische kandidaten met nog niet vrijgegeven werkingsmechanismen: GLPG2938 in idiopathische longfibrose en GLPG2534 in atopische dermatitis. Beide programma’s starten naar verwachting een Fase 1 studie in 2017.

Galapagos presenteert de discovery portfolio en de evolutie daarvan. Het streven is om een stabiele portfolio te ontwikkelen met drie klinische Proof-of-Concept compounds per jaar en eenmaal per twee jaar de start van een Fase 3 programma.

577 lezers bereikt
De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden