Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Fransman vindt 3,5 miljoen euro aan goud

In Évreux, een gemeente tussen Rouen en Parijs, vond een man 100 kilo goud in een geërfd huis. De waarde van het goud zou ongeveer 3,5 miljoen euro bedragen. Van een meevaller gesproken.

 De gelukkige erfgenaam kreeg de verrassing van zijn leven toen hij 100 kilo goud vond met een waarde van 3,5 miljoen euro. Het huis, waarvan hij net eigenaar geworden was, ligt vlakbij de veilingzaal waar het goud verkocht werd. De vondst omvatte 5000 goudmunten, twee goudstaven van 12 kilo en 37 baren van 1 kilo", aldus de verantwoordelijk van de veilingzaal. "Alles was ontzettend goed verstopt. Onder meubels, in de linnenkast, in de badkamer. Enfin, het huis zat vol goud".

De Fransman contacteerde na het vinden van de eerste stukken zijn notaris. Die noteerde alles minutieus en hield een inventaris bij van alle goud. Al snel werd duidelijk dat het goud op een legale manier werd verzameld doorheen de jaren 50 en 60. Alle certificaten waren nog aanwezig in het huis. Tussen 30 oktober en 8 november verkocht de erfgenaam alle goud aan geïnteresseerden.

Lees meer: Beleggen in goudstaven: enkele blinkende tips

Grote winnaar van deze verrassing zou wel eens de Franse staat kunnen worden. Niet alleen innen ze 45 procent aan erfenisrechten. Bovendien gaan ze nog eens na of er geen openstaande schuld is voor het ISF (Impôt de Solidarité sur la Fortune - een verplichte solidariteitsbijdrage op vermogens). Die extra kosten zouden ook wel eens voor rekening van de erfgenaam kunnen zijn. 

 (bron: lepoint.fr)

 

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden