Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
2 fouten die velen maken met cash in de hand

Het is moeilijk om het overzicht over jouw persoonlijke investeringen te bewaren als ondernemer. Jouw bedrijf laten groeien is de nummer 1 prioriteit. Even de tijd nemen voor jouw persoonlijke investeringen wordt aan de kant gedrukt. Wat je ook doet, behoed jezelf voor de volgende 2 vaak gemaakte fouten.

Twee fouten die we vaak zien bij ondernemers, komen voort uit verkeerde beslissingen. Maak ze niet! Lees even mee.

Fout 1: Jouw geld op een spaarrekening bij de bank onderbrengen

De interest die je uitbetaald krijgt per jaar op al jouw geld zal ongeveer 0,11 procent bedragen. Zelfs als je een lichte stijging van de rentevoeten in acht neemt -wat zeer onwaarschijnlijk is- is het nog zowat de slechtst mogelijke investering. Er zijn tal van opties die jou beter kunnen dienen/helpen.

De oplossing: Spaarrekeningen met hogere interesten kunnen een beetje helpen. Maar zullen de noden niet ledigen. Er zijn genoeg alternatieven op de markt. Luister zeker eens naar jouw financieel adviseur. Misschien voel je jou aangetrokken tot de aandelenmarkt of verkies je een belegging in fondsen. Maar ook grondstoffen of alternatieven kunnen een aantrekkingskracht op jou uitoefenen. De mogelijkheden zijn zo ruim dat een klassieke spaarrekening echt niet langer hoeft.

Fout 2: Investeren in een korte termijn obligatiefonds en denken dat jouw geld cash is

Wanneer je investeert in een korte termijn obligatiefonds, neemt het fonds jouw geld en investeert het in veilige beleggingen met een hoge liquiditeit. Daarmee wordt bedoeld: obligaties die makkelijk verhandelbaar zijn. Maar hier zit ‘m het probleem: beleggers denken dat hun geld onmiddellijk opvraagbaar is, maar dat is het niet.

Lees meer: Beleggen in obligaties

Bovendien komt er ook nog een interestrisico bij kijken. Obligaties verliezen geld wanneer interestvoeten aanzwellen. Waarom? Omdat je een obligatie in bezit hebt die jou een lagere interestvoet bieden. Dat noemen ze interestrisico.

De oplossing: hetzelfde antwoord als op de eerste fout: een rekening met een zo hoog mogelijke rentevoet. Zo beperk je het risico en maximaliseer de opbrengst. Monsterrendement kan je er niet op verwachten maar je kan wel op beide oren slapen en krijgt toch wat meer voor jouw spaargeld dan op een klassieke bankrekening.

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden